Koskapa en ole vuosiin kanaa syönyt, piti kanan laittoa varten kaivaa kirjahyllystä
Bulbul Mankanin kokoama Bollywood-keittokirja,
josta löytyy monen
Bollywoodin näyttelijän suosikkiresepti.
Näyttelijätär
Preity Zinta:lta löytyy Butter Chicken -resepti,
joka ohessa suurinpiirtein suomennettuna:
Butter chicken eli kanaa voissa
Sekoita suuressa astiassa marinadin ainekset
- sitruunamehu
- maustamaton jogurtti
- garam masala
- paprikajauhe
- korianteri
- kuminan siemenet
- sarviapilan lehdet
- suola
Lisää joukkoon kana tunniksi marinoitumaan.
Paahda sillä välin keskenään
- mausteneilikka
- mustapippurit
- kanelitanko
- vihreän kardemumman siemenet
- laakerinlehdet
ja jauha tämä kuivamaustesekoitus karkeaksi jauheeksi.
Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa ja paista siinä kullanruskeaksi
- sipulit
- inkivääri-valkosipulitahna
ja lisää joukkoon marinoidut kanapalat paistumaan.
Sen jälkeen lisää joukkoon kuivamaustesekoitus ja paista kanaa mureaksi puolisen tuntia,
ja lisää sitten joukkoon jogurttimarinadi. Kun seos kiehuu, lisää joukkoon
- mantelitahna liuotetuista ja jauhetuista manteleista
- voi
- kerma
ja vähennä lämpö. Hämmennä ruokaa muutaman minuutin ajan ja koristele valmis butter chicken korianterin lehdillä,
ja nauti esim. naan- tai rotileipien kera.
Aiheeseen liittyy