Matkaopus BollywoodiinMatkaopus Bollywoodiin 

on yksi Indivuen tekemistä monista matkaopus-teoksista.

Kaikki siihen kuuluvat artikkelit liittyvät Bollywoodiin, Hindi cinemaan ja intialaisiin elokuviin ja ne on kirjoitettu ja julkaistu Indivuen sivuilla vuodesta 2005 alkaen, niin suomeksi kuin englanniksikin.

Vuodesta 2013 lähtien on intialaisia elokuvaensi-iltoja voinut nähdä suomalaisissa elokuvateattereissa.

Vuonna 2018 Indivuen Matkaopus päivittyy ja opastaa sinut nyt myös kuulemaan ja kuuntelemaan musiikkia suoraan Bollywood-elokuvista!

Kaiken tämän lisäksi löydät mm. Indivuen kuratoimia intialaisia Bollywood-elokuvia englanninkielisten tekstitysten kera ja voit katsoa ne omalla kotisohvallasi.


Tervetuloa mukaan Indivuen lukijaksi - Oheiset linkit johdattavat sinut suoraan asiaan!Bollywoodia ja bittiavaruutta - 

bloggausta Bollywoodista


Matkaopus Bollywoodiin kertoo sinulle lyhyesti ja ytimekkäästi Bollywood-elokuvien historian.
Sen lisäksi teoksessa on arvioitu yli sata-vuotiaan Bollywoodin tämän vuosituhannen parhaimmat Bollywood-elokuvat.

Matkaopus Bollywoodiin kertoo myös tarkemmin hindi cineman ensi-ilta elokuvista, sekä myös todellisesta Intiasta, Goasta sekä Mumbaista, jossa Bollywood-elokuvat syntyvät.

Intialainen musiikki


Hindi Cinema pitää sisällään monia hienoja elokuvia, eikä kaikissa elokuvissa tanssita,
mutta mitä olisivatkaan Bollywood-elokuvat ilman musiikkia? Muutamia oleellisia nimiä hindielokuvien laulujen taustalla ovat esim. Lata Mangeshkar, Udit Narayan, Sonu Nigam, Lucky Ali, Shreya Goshal ja Rahat Fateh Ali Khan.
Allaolevista linkeistä löydät paljon huikeita musiikkinäytteitä Bollywood-elokuvista!Goassa kuvattuja Bollywood-elokuviaElokuva-arvioita

Indivuen arvioimat elokuvat on katsottu länsimaisten lasien läpi kera englanninkielisten tekstitysten, jolloin suuri osa elokuvakokemuksesta perustuu jonkun toisen tekemiin tekstityksiin ja käännöksiin.
Tämä selittänee, miksi jokin hindinkielinen mestariteos ei välttämättä liikuta suomenkielistä katsojaa, ja sama pätee tietysti myös toisinpäinkin.
Indivuen Matkaopus Bollywoodiin on raakannut jo yli vuosikymmenen ajan sinulle parhaimpia intialaisia elokuvia länsimaiseen makuun. Voit tutustua elokuviin seuraavissa linkeissä!
  • Indivue on blogannut kaksikielisesti vuodesta 2005 alkaen ja tämän vuoksi teos Matkaopus Bollywoodiin kääntyy myös englanniksi. Englanninkielinen teos Travel Opus to Bollywood löytyy oheisesta linkistä! Huomioithan, että Travel Opus to Bollywood -teoksella on myös oma Facebook- ja Twitter sivu, jonka kautta englanninkieliset lukijat voivat seurata päivityksiä. Suomenkieliset lukijat voivat puolestaan seurata Matkaopus-teoksien päivityksiä Indivuen sivuilla sosiaalisessa mediassa.

Kommentit