Veggie Buddha Bowl dean&David ravintola Berliini
|

Hyvä kasvisravintola Berliinissä

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Ensikertalaista kasvissyöjämatkaajaa varmasti arveluttaa, löytyykö Berliinistä muuta kuin currywurstia, bratwurstia, olutta ja makkaraa. Itse sain ilahtua, kun viime viikolla huomasin, että kasvisruokaa löytää Berliinistä muualtakin kuin intialaisista ravintoloista, sillä katukuvaan oli ilmaantunut dean&david-niminen kasvisruokaan ja hedelmämehuihin painottava ketjuravintola, jonka valikoimasta löytyivät ateriat myös naudanlihan, kanan ja kalan syöjille.

Dean and David terassi Berliini
dean&david-ravintolan terassi Potsdamer Platzilla

Ravintola dean&david oli ulkoasultaan siisti, luonnonläheinen ja väreiltään hillitty. Menuusta löytyi tuoreita salaatteja joko valmiscomboina tai sitten täytteet sai valita oman maun mukaan. Lisäksi herkullisesta menuusta löytyi tuoreita curreja, tuoreita voileipiä ja mehuja, ja kaikkien ruokien vegaanisuus, lihattomuus, gluteenittomuus ja laktoosittomuus oli merkitty asianmukaisin symbolein helpottamaan valintaa huomattavasti. Ja valinnanvaraa oli paljon.

Kasvismehu dean&david ravintolassa
Refresher-tuoremehu dean&david ravintolassa

Ravintolan tuoremehut olivat kuin pieniä kevyitä ja maistuvia välipaloja.
Oheisen kuvan Refresher-tuoremehu koostui appelsiinista, punajuuresta, omenasta ja porkkanasta.
dean&davidin Botox-tuoremehu muodostui suosikikseni viilentäen mukavasti Berliinin kesähelteissä, ja kyseinen juomahan koostui omenasta, mintusta ja inkivääristä.

Muita tuoremehucomboja ravintolassa olivat

  • Green Glow (pinaatti + kurkku + omena + inkivääri + minttu)
  • ACE (appelsiini + porkkana + omena)
  • Classic (omena + porkkana + inkivääri)
  • Spring Break (appelsiini + omena + inkivääri)

Vihersmoothiecomboja oli kaksi:

  • Green Machine (babypinaatti + kurkku + appelsiini + ananas + taateli + minttu)
  • Super Green Matcha (babypinaatti + matcha vihreä tee + basilika + viinirypäle + banaani + mango)

hinta 4,95e / 0,4l

Superfood smoothieita löytyi kolme:

  • Mango Chia Booster (mango + ananas + soijajuoma + chiasiemenet + taateli + hunaja)
  • Sunrise (mansikka + banaani + appelsiini + minttu)
  • Supersonic (mansikka + ananas + appelsiini + acai)

hinta 4,45e / 0,4l

Inkiväärishotteja oli kaksi:

  • Ginger Mint (inkivääri + omena + minttu)
  • Ginger Beet (inkivääri + omena + punajuuri)

Limemehu dean&david ravintola Berliini
Limemehu oli mainio hellejuoma, muttei saatavilla kaikista dean&david-ravintoloista.

Salaatticombovaihtoehtoja löytyi joka lähtöön – Kalansyöjille vaihtoehtoja oli kolme, kana- ja lihavaihtoehtoja oli neljä, kasvissyöjille vaihtoehtoja löytyi kaksi ja vegaanivaihtoehtojakin löytyi yksi.

Kasvissalaatticombot dean&davidissa

  • Falafel Tahini  (falafel + grillattu bataatti + hummus + punajuuri + granaattiomenan siemenet + kurkku + tuoreminttu + salaattisekoitus + tahinisitruunakastike)
  • Grilled Veggie (grillatut kasvikset + mozzarellajuusto + kalamataoliivi + tomaatti + tuore basilika + auringonkukan siemenet + salaattisekoitus + balsamiinivaahterasiirappikastike)
  • Paris (ranskalainen vuohenjuusto + saksanpähkinä + pippuri + viinirypäleet + salaattisekoitus + makea hunajasinappikastike )
Paris-niminen vuohenjuusto-saksanpähkinä takeawaysalaatti dean&david ravintolassa
Paris-niminen vuohenjuusto-saksanpähkinä takeawaysalaatti

Good Life Bowls -nimellä kulkeneet ruoka-annokset pitivät sisällään yhden kalavaihdoehdon, kolme kana- ja lihavaihtoehtoa ja seuraavat kasvis ja vegaanivaihtoehdot:

  • Veggie Buddha Bowl, joka koostui grillatuista kasviksista (bataatti + munakoiso + paprika + kesäkurpitsa + sipuli), edamamesta, saksanpähkinöistä, punajuuresta, salaatista, quinoasta, ruskeasta riisistä, basilikasta ja soijaseesamikastikkeesta
  • Vegan Curry bowl, joka koostui punaisesta thai currysta, punakaalista, rapeista sipuleista, makeasta maissista, maapähkinöistä, korianterista, seesamista, quinoasta, ruskeasta riisistä ja salaatista
Veggie Buddha Bowl dean&David ravintola Berliini
Veggie Buddha Bowl

Oma suosikkini oli oheinen täyttävä Veggie Buddha Bowl. Kevyempi Paris-salaatti maistui myös hyvin. Kaikki kana- ja kasvisruoat maksoivat alle 10e per annos.

Lopuksi vielä kuvallinen maininta myös yhdestä ravintolan kana-ateriasta.

Kana-ateria dean&david-ravintola Berliini
Kanasalaatti

Ravintola dean&david kruunasi Berliinin matkani vaivattomuudellaan ja ilmeisellä terveellisyydellään. Ruoka oli maistuvaa ja asiakaspalvelu hyvää. Menisin ilman muuta toistekin.

Lue myös muut matkavinkkini Berliiniin ja Eurooppaan oheisista linkeistä.

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Ovathan ketjuravintolat käteviä. Berliiniähän tituleerataan Euroopan vegaanipääkaupungiksi, suosittelen etsimään lisää hyviä ruokapaikkoja Happy Cow -sivustolta, jos se ei ole ennestään tuttu. Sinne on merkitty jopa 196 erilaista kasvisravintolaa Berliinissä. Kestäisi hetken ehtiä kokeilla niistä edes murto-osaa!

  2. Nam, kuulostaa herkulliselta! 🙂 Näissä smoothiepaikoissa kyllä naurattaa välillä, kun mehut maksavat lähes saman verran kuin lounasruoat!Mäkin tykkään matkustaa Happy Cowta selaillen, sieltä löytyy vaihtoehtoja ja arvioita pilvin pimein. Itselleni Berliinistä mieleen jäivät elämäni parhaat falafelit. Pitäisi kyllä tehdä sinne ruokareissua taas jossain vaiheessa! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *