Sibeliuksen Ainola

Jean Sibeliuksen Ainola Järvenpäässä

(Päivitetty 5/2023)

Tämänpäiväinen panoraamakuva on kesäisestä Suomesta, tarkemminottaen Järvenpäästä. Kuvassa on Ainola, joka on Jean Sibeliuksen ja hänen puolisonsa Ainon koti, muutettuna kotimuseoksi. Pariskunnan hautakivet sijaitsevat museon puutarhassa.


Kyseinen museo on auki kesäaikaan, jolloin koko luonto Tuusulanjärven rannalla kukoistaa ja se on erittäin kaunis vierailukohde, joka sisältää niin luonnon kuin historiankin havinaa.
Autottomalle se on tosin hankala saavuttaa.

Ainola on Järvenpäässä sijaitseva Jean Sibeliuksen entinen kotitalo, noin 40 kilometrin päässä Helsingistä. Nykyään Ainola toimii siis museona, joka kertoo Jean ja Aino Sibeliuksen elämästä ja työstä. Talon nimi ”Ainola” tulee Aino Sibeliuksen etunimestä.

Jean Sibelius rakennutti Ainolan vuonna 1904 perheensä käyttöön ja perhe asui siellä vuoteen 1957 asti. Talon arkkitehtuuri edustaa kansallisromanttista tyyliä, joka oli suosittua kyseisellä aikakaudella. Talon ympärillä on kaunis puisto, jota perhe hoiti ja kehitti vuosikymmenten ajan.

Museossa vieraat pääsevät tutustumaan Sibeliusten elämään ja työhön näyttelyiden ja audiovisuaalisen materiaalin avulla. Museossa on myös mahdollisuus osallistua opastetuille kierroksille tai konsertteihin, joita järjestetään talon musiikkihuoneessa.

Ainolan ympärillä on kauniita kävelyreittejä, joiden varrelta löytyy myös muita historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, kuten Järvenpään vanha kirkko ja Ainolanniemi, josta avautuu kaunis näköala järvelle.

Ainola on tärkeä osa suomalaista kulttuurihistoriaa ja se on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista. Paikka, jossa voi tutustua yhteen maamme merkittävimmistä säveltäjistä, hänen elämäänsä ja työhönsä.

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *