Berliinin matkavinkkejä ja -kokemuksia

Matkustin ensi kerran Berliiniin vuonna 2015 ja tykästyin heti Tegelin lentokenttään, josta matkaa oli helppo jatkaa eteenpäin julkisilla kulkuneuvoilla.

Branderburg Gate Berliinissä ei nähtävyytenä säväyttänyt minua, mutta Holokaustin muistopaikkaa voisin suositella historiasta kiinnostuneille matkaajille samoin kuin valokuvaajillekin. Muistopaikka oli vaikuttava, mutta veti samalla myös vakavaksi. Toinen vastaavanlainen vakavamielinen nähtävyys oli Topographie Des Terrors

Branderburg Gate

Holokaustin muistomerkki Berliinissä

Kävin Museosaarella tutustumassa Pergamon-museoon, josta olin etukäteen lukenut paljon positiivisia arvosteluja. Itselleni kyseinen museokäynti oli kuitenkin pienoinen pettymys, sillä mielestäni museo tarjosi uusia elämyksiä vain ihmiselle, jolla itä on aiemmin tuntematon. Näin ainakin vuonna 2015.
Pergamon museon näyttelyä

Neues-museo Berliinin Museosaarella tarjosi sitä vastoin varsin mielenkiintoisen ja kaikenkattavan näyttelyn ihmiskunnan historiasta. Käynti kyseisessä museossa olisi inspiroiva ja suositeltava jopa ilman sitä kuuluisaa Nefertitin päätä, jota ei muuten saanut valokuvata.


Neues museo Berliinissä
Näyttelyä Neues-museossa

Checkpoint Charlie tarjosi pienen palan historiaa, joka oli kaupallistettu hyvin tämän päivän tarpeisiin. Paikkaa käytettiin selfiekuvien ottamiseen yhdessä historiallisten "amerikkalaissotilaiden" kanssa. Käymisen arvoinen kyllä, varsinkin jos valokuvaus inspiroi.
Lisäksi viereisessä rakennuksessa oli vanha kunnon Mc Donald's, jossa saattoi haukata hampurilaisen kera historian havinan.


Checkpoint Charlie

Berliinin eläintarha mahdollistaa helpon pääsyn viidakkotunnelmiin. Kaikki apinat, kirahvit, elefantit sun muut ovat vain taksimatkan päässä Berliinin keskustassa pilvenpiirtäjä taustanaan. Eläintarha on erittäin mainio kohde erityisesti pienten lasten kanssa matkustaville perheille. Myös julkinen liikenne kulkee eläintarhan vierestä.
Virtahepoja Berliinin eläintarhassa

Berliinin tv-torni (Fernsehturm) ja Panoramapunkt tarjoavat molemmat erinomaisen näkymän yli Berliinin kaupungin.
Hyviä ostosmahdollisuuksia tuliaisille tarjoaa puolestaan esimerkiksi suuri tavaratalo KaDeWe ja Berliinin taidetorilta, Art Marketilta, voi löytää kiehtovia uniikkeja harvinaisuuksia ihan lompakolle sopivaan hintaan.

Näkymä Panoramapunktista yli Berliinin


Lue tämä artikkeli sekä muuta lisää Berliinistä englanniksi  indivue.comissa
ja tutustu myös muuhun Eurooppaan Matkaopuksen avulla!


Kommentit