Hyviä matkakokemuksia Intian Gokarnasta

Ihmisiä uimassa auringonlaskun aikaan Gokarnan rannalla

Gokarn, joka kirjoitetaan myös nimellä Gokarna, on pieni kylä läntisen Intian rannikolla Karnatakan osavaltiossa. Gokarna sijaitsee naapuriosavaltiosta Goasta n. 145km etelään päin, ja se on uskonnollisesti erittäin tärkeä kylä hinduille, minkä vuoksi mustiinpukeutuneet pyhiinvaeltajat ovat tavallinen näky Gokarnan katukuvassa.

Pääset Gokarnaan helposti junalla, bussilla tai (taksi-)autolla esimerkiksi Goasta, mutta kaikista näistä kolmesta bussimatka kuluttaa eniten energiaasi, ja kallein vaihtoehto taksi on tietysti mukavin ja turvallisin tapa matkustaa.


Auringonlaskun fanittajia Kudley- ja Gokarn Beachin välisellä kukkulalla

Gokarnan keskustaa

Kaupallisia seinämaalauksia Gokarnassa

Mustiinpukeutuneita pyhiinvaeltajia

Auringonlasku Arabianmereen

5 syytä matkustaa Gokarnaan1. Jos olet hippi ja Goa on makuusi liian modernisoitunut, niin joitain rauhallisia hippiviboja löytyy vielä Gokarnasta Kudley Beachilta, Om Beachilta ja erityisesti Paradise Beachilta. Pääset Paradise Beachille vesiteitse veneellä ja löydät suht yksinkertaisia bambumajoja katoksi pääsi päälle. Auringonotto rannalla on sallittua. 

2. Gokarnan auringonlaskut ovat aina olleet kauniita, kauniimpia kuin monessa muussa paikassa Intiassa. Yksi parhaista paikoista Gokarnassa nauttia auringonlasku on Kudley Beachin ja Gokarn Beachin välinen kukkula. Näet kukkulaa oheisessa kuvassa. Kukkulalla käyvä merituuli on samettisen pehmeää. Muista palata takaisin itse Gokarnan kylään ennen kuin pimeä tulee.

3. Gokarn näyttää todellisen kauniin Intian, joka ei ole liian moderni. Saatat nähdä joitain uskomattomiakin asioita matkallasi siellä, kuten miehen ja naisen samalla kadulla ja molemmat ilman paitaa ja ilman, että se aiheuttaisi mitään hämminkiä. Jos et usko, niin katso oheinen valokuva Gokarnan kadulta.

4. Pieni Gokarnan kylä välittää sinulle hyvin rauhallisen hindukylän tunnelman ja sopii hyvin askeettisuutta ihannoiville matkaajille.

5. Gokarnan ravintolat ovat usein olleet hieman liian mausteisia länsimaiselle kielelle, mutta eräs pieni kahvila Gokarnan keskustassa tapasi tehdä täydellisiä uttapam-aterioita - Sen maun vuoksi saattoi asiakas palata Gokarnaan jopa niinkin kaukaa kuin Suomesta.
En tiedä, onko kyseinen päätienvarsikahvila enää olemassa, mutta ainakin Om Beachilta löytyy mukava merenrantaravintola Namaste Cafe.


Kudley Beach, Gokarn
Katso myös videoita Gokarnasta sekä valokuvia Gokarnasta, jotka kertovat lisää hyviä matkakokemuksia Gokarnasta - matkasi Gokarnaan ja Intiaan voi olla raskas, mutta varmasti sen väärti.4 kommenttia:

Jaakko / Lomalla viimeinkin kirjoitti...

Hyvältä vaikuttaa, Goa on ruvennut kiinnostamaan itseä, vaikka ennen olin vähän sitä mieltä että sinne ei tulisi lähdettyä �� niin se mieli muuttuu

INDIVUE kirjoitti...

Vinkkinä mainittakoon, että Goasta löytyy ranta, joka muistuttaa Gokarnan rantoja, ja se on lähes yhtä työlään matkan päässä - Tuo ranta on Cola Beach Etelä-Goassa.

Anna-Katri / Adalmina's Adventures kirjoitti...

Intia kyllä houkuttelee vuosi toisensa jälkeen ja nyt kun Rajastanin ja Himalajan alueella on tullut reissattua, on katse alkanut vaeltelemaan kartalla alaspäin kohti Keralan suuntaa. Täytyykin pitää vaihtoehtona mielessä tämäkin paikka!

Tanja kirjoitti...

Intia ei ole oikein ikinä houkuttanut, mutta olen nyt viime aikoina muutamia Intia-postauksia lueskellut ja kyllähän Intia on jotain erityistä. Olisi varmasti Kokemus!