Uttapam ja chutneyt
| | |

Paras intialainen ruoka ja ravintola Mumbaissa

Kun mietin Mumbain monimuotoista ja rikasta gastronomista maisemaa, ja mikä olisi paras intialainen ruoka ja ravintola Mumbaissa, on mahdotonta olla mainitsematta useita erinomaisia ruokakokemuksia, jotka ovat jättäneet pysyvän vaikutuksen. Erityisesti mieleeni on jäänyt kahvilaravintola Colabassa, joka tarjosi erinomaisia samosia – perinteisiä intialaisia täytettyjä piirakoita. Lisäksi muistan kolmen tähden hotellin, joka lumosi minut tarjoamalla aamiaisella vastustamattomia Veg cutlets -annoksia, jotka olivat yksinkertaisesti addiktoivia.

Kuitenkin ylitse muiden nousi viiden tähden hotelli Oberoi Trident Nariman Point. Hotellin ruoka-annokset olivat vertaansa vailla – todellisia viiden tähden kulinaarisia mestariteoksia. Niiden laatu ja makujen harmonia olivat niin huippuluokkaa, että niitä oli mahdoton enää parantaa. Hotellin keittiö tarjosi laajan valikoiman herkkuja, joihin kuului niin eteläintialainen uttapam kuin pohjoisintialainen palak paneer, sekä eteläeurooppalaisia makuja, kuten pizzaa.

Pikkelssejä nautittavaksi intialaisen uttapamin kanssa
Pikkelssejä nautittavaksi intialaisen uttapamin kanssa

Erityisen maininnan ansaitsee uttapam, jonka kuva löytyy liitteenä. Se on suolainen, gluteeniton pannukakku, joka valmistetaan riisi- ja linssijauhoista. Kuten mainitsin aiemmassa artikkelissani ”Intialaiset snackruoat suomeksi”, uttapam nautitaan tyypillisesti erilaisten pikkelssien ja rasamin kera. Yleisimmät lisukkeet ovat kookoschutney ja lämmin rasam. Vaihtoehtoisesti uttapamia tarjoillaan kookoschutneyn, korianterichutneyn ja tulisen paprikapikkelssin kera.

Uttapam hotelli Oberoi Tridentissä
Uttapam; Hotelli Oberoi Trident, Mumbai

En ole varma, voivatko ulkopuoliset asiakkaat vierailla Oberoi Trident Nariman Pointin ravintoloissa ilman hotellissa yöpymistä, mutta suosittelen lämpimästi hotellia myös majoitukseen. Viiden tähden hotellin tarjoama aito intialainen vieraanvaraisuus ja palvelun laatu olivat moitteettomat. Ja kuten vanha suomalainen sananlasku sanoo: ”Rahalla saa ja hevosella pääsee”. Hotellin edustalta löytyi myös mahdollisuus nauttia hevosajelusta pitkin Marine Drivea.

Tämänhetkisen Tripadvisorin rankingin mukaan Mumbain viisi parasta fine dining -ravintolaa ovat JW Cafe, Nawab Saheb, Ark Bar, Lake View Cafe ja Baluchi.

Olen kuvannut videon ja kirjoittanut artikkelin mainitsemastani Oberoi Trident -hotellista, ja voit lukea sen oheisesta linkistä. Matkailijalle vinkkinä: hotellista avautuvat näkymät Marine Drivelle ovat huikeat.

Lue lisää:

Tutustu myös teoksiini Matka Intiaan sekä Matka Bollywoodiin, jotka kertovat sinulle paljon lisää mm. Mumbaista matkakohteena.

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Piti välittömästi googlata uttapam-resepti – tämähän lähtee kokeiluun!! 😀 Intialainen ruoka Intiassa on niin eri universumista kuin Suomessa tarjoiltava \”intialainen\” mömmö, että ei niistä voi edes samana päivänä puhua. Toisaalta olisi ollut kiinnostavaa lukea parhaista katuruokapaikoista, noin yleisesti ottaen kun (ainakin kansainvälisten ketjujen) loistohotellit tuppaavat olemaan melko geneerisiä paikkoja (ei sillä, että niistä kovasti kokemusta olisi). Ihan pikku nipotusta kielenhuollollisesta näkökulmasta – yleisnimet (uttapam, palak paneer jne.) pienellä alkukirjaimella, niin ei mene sekaisin erisnimien kanssa. 😉

  2. Kiitos kommentistasi – Delhi Darbar -niminen ravintola Mumbain Colabassa on hyvä ravintola. Tosin sieltä ei liene saa uttapameja, jotka ovat eteläintialainen suolainen ja gluteeniton herkku ja helpommin sanottu kuin tehty.Ruoka -tunnisteen alta löydät lisää vinkkejä intialaisen ruoan ystäville!

  3. Itse tykkään intialaisesta ruuasta tosi paljon, mutta en ole oikein tietoinen sen eri ruokatyyleistä eli tuli paljon uutta tietoa kyllä. Mumbai vaikuttaisi mielenkiintoiselta makumatkakohteelta, jonne mielelläni suunnittelisin ruokailukokemuksia blogien ja ravintola-alan julkaisujen mukaan kuin pelkän Tripadvisorin. Varsinkin monessa turisrikohteissa sen sijoitukset on mitä on, joskin usein fine dining ravintoloissa edes jotenkin suuntaa antavia.

  4. On totta, ettei pelkkään Tripadvisoriin ole luottaminen. Hyvänä esimerkkinä intialainen maultaan viiden tähden ravintola Champs-Élyséen varrella, josta kirjoitin Pariisin parhaimpien nähtävyyksien yhteydessä, ja joka löytyi Tripadvisorista vasta sijalta 12159.Joskus voi myös ravintolakokin vaihtuminen muuttaa ravintolan makumaailman tyystin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *