Aurinko laskee vuorten taa: Mussoorie, Intia
|

Himalajan vuoristot ja Mussoorie sekä 5 syytä käydä siellä

Matkustaminen Pohjois-Intiassa korkealla vuorten rinteitä kulkevia teitä pitkin voi olla päätähuimaava kokemus, niin kuin oheisesta kuvaamastani videosta voit nähdä, mutta tässä 5 syytä, miksi Mussooriessa kannattaa kuitenkin käydä ja nähdä Himalajan vuoristot –

Himalajan vuoristot ja Uttarakhand
Himalajan vuoristot ja Uttarakhand
Lyhytvideo: Automatkaa Himalajan vuoristoteillä

Viisi syytä käydä Mussooriessa, Himalajan helmessä

Mussoorie, joka sijaitsee majesteettisen Himalajan sydämessä Uttarakhandin osavaltiossa Intiassa, on kuin suoraan satukirjasta reväisty paikka. Tämä viehättävä vuoristokylä ei ole vain yksi Intian suosituimmista matkakohteista, vaan se tarjoaa myös ainutlaatuisia kokemuksia ja näkymiä, jotka tekevät jokaisesta vierailusta ikimuistoisen. Tässä viisi syytä, miksi Mussoorie on mielestäni pakollinen kohde matkailijalle, joka haluaa kokea Himalajan vuoriston –

1. Himalajan vuoriston portti

Jos haluat kokea Himalajan vuoriston Intiassa, niin Mussoorie Uttarakhandin osavaltiossa on ensimmäinen merkittävä vuoristokylä lähimpänä Delhiä. Matkalla pohjoiseen, Mussoorie on erinomainen valinta niille, jotka haluavat nähdä Himalajan, sillä se tarjoaa helpostisaavutettavan tien Himalajan sydämeen. Mussoorien sijainti tekee siitä ihanteellisen lähtöpisteen vuoristoseikkailuille tarjoamalla mahdollisuuden ihailla vuoriston kauneutta ilman hirmupitkiä auto- tai vaellusmatkoja.

2. Jännittävät vuoristotiet

Vuorten seinämiä reunastavia autoteitä pitkin matkustaminen saa aikaan paljon jännitystä, adrenaliinia ja ehkä jopa perhosiakin vatsaasi – kulkuvälineestä riippumatta. Jo itse automatka Mussoorieen on siis jo elämys. Vuorten seinämiä reunustavat mutkittelevat tiet tarjoavat upeita näkymiä laaksoihin ja vuoristoon, mikä tekee matkasta Mussoorieen unohtumattoman kokemuksen, matkustitpa sitten autolla, bussilla tai moottoripyörällä.

3. Vaihtoehto Intian kuumuudelle

Keväisin ja monsuuniaikaan intialaiset vuoristokylät ovat ilmastoltaan viileitä verrattuna muuhun Intiaan, jossa lämpötilat kohoavat yli 40 asteen. Mussoorie tarjoaa täydellisen pakopaikan tästä kuumuudesta, sillä vuoristokylän ilmasto on viileä ja miellyttävä. Tämä tarjoaa virkistävän tauon Intian muuten polttavan kuumaan kesään.

Mussoorie ja auringonlasku Himalajan vuorten taa
Mussoorie ja auringonlasku Himalajan vuorten taa

4. Auringonlaskut vuorten taakse

Auringonlasku vuorten taakse on erittäin kaunis näkymä. Kun aurinko Mussooriessa laskee vuorten taakse, värjäytyy taivas uskomattomilla väreillä, luoden näkymän, joka on sekä rauhoittava että henkeäsalpaava. Tämä on täydellinen hetki valokuvaajille ja luonnon ystäville, jotka haluavat ikuistaa Himalajan vuoriston ainutlaatuisen kauneuden.

5. Auringonnousu sumunverhon takaa

Aamuisin Mussoorien vuoristokylässä voit kokea jotain taianomaista. Kun aurinko nousee sumunverhon takaa, maisema muuttuu epätodelliseksi. Tämä hetki, kun ensimmäiset auringonsäteet läpäisevät sumun ja valaisevat vuoristoa, jättää sinut sanattomaksi. Auringonnousun katsominen Mussooriessa onkin kokemus, joka herättää syvää kunnioitusta luonnon kauneutta kohtaan.

Auringonnousu pilviverhon takaa Himalajan vuoristossa
6000 jalan korkeus salpaa jo henkeäkin
6000 jalan korkeus salpaa jo henkeäkin
Betoniporsaita reunustamassa vuoristoteitä Himalajan rinteillä
Betoniporsaita reunustamassa vuoristoteitä Himalajan rinteillä
Koteja Himalajan vuoriston rinteillä
Koteja Himalajan vuoriston rinteillä

Mussoorie on kokemus, joka puhuttelee kaikkia aisteja. Sen ainutlaatuinen sijainti Himalajan vuoristossa, jännittävät vuoristotiet, miellyttävä ilmasto, henkeäsalpaavat auringonlaskut ja -nousut tekevät siitä täydellisen kohteen niille, jotka etsivät unohtumattomia hetkiä. Katso lisää valokuviani ja lue lisää matkailusta Intiassa verkkoteoksestani

Voit lukea artikkelini Mussooriesta englanniksi täällä 

Lue ja katso lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *