Helsingin vuoden 2018 Kirjamessujen parhaimmat uutuudetKirjamessujen Teemamaa vuonna 2018 oli USA

(Mainos: Postaus tehty vastineena bloggaajapassista Kirjamessuille)Kirjamessut järjestettiin Helsingissä lokakuun lopulla ja tapahtuma ylsi kävijäennätykseensä, kun messuvieraita oli yli 85000.

Indivue kävi myös paikan päällä Messukeskuksessa ja tässä vielä vuoden 2018 Kirjamessujen parhaimmat uutuudet:


1. Kirjakauppa Nide oli uusi kirjakauppa Helsingin Kirjamessuilla tänä vuonna ja häikäisi tyylikkäällä myyntipöydällään, josta löytyi monenlaisia inspiroivia teoksia niin ulkomailta kuin suomalaisilta pienkustantajilta. Koko myyntipöydän kruunasi suomalainen muotilehti SSAW kaikkine eri kansikuvineen, jotka melkein päihittivät Voguen! SSAW-lehden nettisivujen mukaan kyseistä lehteä saa Suomesta vain kolmesta paikasta, joista yksi on juurikin Nide Kirjakauppa Helsingin Punavuoressa. Euroopan suurkaupungeista löytyykin sitten useampi liike, joista tämä helmi löytyy. Ilahduin nähdessäni, ettei muoti Suomessa ole kuollut. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan kyseiseen lehteen!

2. Rosebud kirjakaupan pöydältä löytyi tänä vuonna uutuusteos Sankaritarinoita tytöille (INTO), joka kertoo liudan menestyneiden suomalaisnaisten elämänkertoja lyhyesti. Olen tilannut teoksen ainakin oman joulupukkini konttiin, joten joulun jälkeen lienee olen viisaampi tämän asian suhteen.

3. Silmäasema järjesti Kirjamessuilla ilmaisia näöntarkastuksia, enkä tiedä, voisiko osuvampaa paikkaa tällaiselle ollakaan. Näöntarkastus tapahtui Silmäasema-rekan tutkimushuoneessa ja oli kokemuksena asiantunteva, ystävällinen, joustava ja kiitettävä.

4. Kaikista näkemistäni Kirjamessujen suomenkielisistä ohjelmanumeroista säväytti eniten Antti Nylén kera teoksensa Häviö (KOSMOS). Häviö on pehmytkantinen teos, jonka kannesta löytyy nimettömiäkin versioita, ja joka kertoo suorat sanat suomalaisen kirjailijan elämästä, sekä siitä, miten siinä ei tule toimeen. Teoksesta myöhemmin lisää.

5. Kirjamessujen teemamaa oli tänä vuonna Yhdysvallat ja kirjailija Jennifer Clement oli messuilla kertomassa suomennetusta kirjastaan Rakkaudesta aseisiin (LIKE). Jennifer Clementin englanninkielinen haastattelu oli Helsingin Kirjamessujen hätkähdyttävin kokemus. En tiedä, kuinka moni uskaltaa tarttua kirjaan kuultuaan sen taustat.

Hieman heppoisampaa Amerikkaa tarjosi Liisa Simolan teos Sweet Manhattan (BAZAR), joka kertoo toimittajan muistoista New Yorkista 30 vuoden ajalta ja kohtaamisista julkkisten, kuten Andy Warhol, kanssa.


Lopuksi vielä vinkkinä mainittakoon se, että Messukeskuksesta löytyi aivan uusi ravintola minulle, ja tuo ravintola oli nimeltään Pop up Messari. Ravintolan buffetlounas oli kenties parhaimman makuinen Messukeskuksessa koskaan syömäni ateria ja sieltä löytyi myös gluteenittomia kasvisvaihtoehtoja!


Lue lisää kirjoista täällä!


Kirjamessujen kävijöitäMielensäpahoittaja hurmasi tänäkin vuonna KirjamessuillaMakuuasento lienee mukavin tapa nauttia kirjoista, ja KirjamessuistaTöölö-lavalla kirjailija Antti NylenNide Kirjakaupan valikoimaa

Nide Kirjakaupan valikoimaa

Suomalainen muotilehti SSAW Kirjamessuilla Nide Kirjakaupassa

Sankaritarinoita tytöille - Into Kustannus
Ei kommentteja: