Eteläintialainen ravintola Kööpenhaminassa: The South Indian

Ei kovin kauaksi Suomesta tarvitse lähteä, jos haluaa nauttia etelä-intialaisen aterian, sillä Tanskaan ja Kööpenhaminaan lentää Helsingistä noin tunnissa.

Niinkuin kirjoitin vuonna 2016 artikkelissa Hyvä matkasuunnitelma Kööpenhaminaan, Tanskaan, löytyi Kööpenhaminasta silloin yksi South Indian Chettinad -ravintola, jonka menusta löytyi eteläintialaisia herkkuja kuten Vada sambar, Idli vada ja Masala dosa.

Uutuutena tänä vuonna Kööpenhaminasta löytyi toinenkin herkku -


Eteläintialaista ruokaa tarjoava ravintola: The South IndianThe South Indian - eteläintialainen ravintola Kööpenhaminassa


Katunäkymä Kööpenhaminassa

Ravintola The South Indian sijaitsi hauskasti "piilossa" tavanomaiselta asuinrakennukselta vaikuttavan talon toisessa kerroksessa ja ensi vaikutelma oli kuin olisi astunut sisään jonkun toisen kotiin. Ravintolan yleisilme oli siisti ja puhdas ja yksinkertainen, ja se muistutti paljon aiempaa chettinad-ravintolaa, jossa olin ystävieni kanssa käynyt vuonna 2016. 

Tarjoilija kertoikin, että The South Indian -ravintolan omistaja olisi sama kuin siinä aiemmassa kööpenhaminalaisessa chettinad-ravintolassa, josta kirjoitin.

Idli vada


Näkymä The South Indian -ravintolan ikkunasta Kööpenhaminassa

The South Indian -ravintolan sisustusta
Masala dosa

Ruoaksi valitut Paneer masala dosa ja Idli vada chutneyneen ja sambareineen maistuivat juuri siltä kuin pitääkin ja pitivät asiakkaan kylläisenä hyvin pitkään ravintolakäynnin jälkeen.
Jos minulta kysyttäisiin, menisinkö toiste, olisi vastaus kyllä.

Ravintolan menustahan löytyi niin kasvis- kuin lihavaihtoehdot monille tavanomaisille eteläintialaisille ruoille. Lihavaihtoehtoja olivat mm. Chicken lollipop, Chettinad chicken masala, Karaikudi lamb masala, Varutha curry and masala, Lamb sukka varuval fry ja kalavaihtoehtoina mm. Karaikudi nandu masala ja Spicy prawn biryani.

Kööpenhaminan kaupunkiluontoa

Ruoan jälkeen saattoi kävellä verraten lähellä keskustassa sijaitsevan suuren lammen rannalle ihailemaan auringonlaskua keskellä Kööpenhaminaa ja haaveilemaan samalla siitä, että Helsinkiin saataisiin Saravana Bhavan -ravintola.


Tämä artikkeli on osa Indivuen teosta Matkaopus Eurooppaan. Löydät sen oheisesta linkistä!

Ei kommentteja: