Koivusaaren merenalainen metroasema ja valokuvamontaasi

Koivusaaren metroaseman inspiroima valokuvakollaasi

Helsinkiin rakennettiin kaksi uutta metroasemaa, jotka valmistuivat vuoden 2017 lopussa. Ohessa valokuvamontaasini uudesta Koivusaaren merenalaisesta metroasemasta. Koivusaaren metroasema sijaitsee Helsingin Lauttasaaren ja Espoon Keilaniemen pysäkkien välissä, noin seitsemän minuutin metromatkan päässä Helsingin Rautatientorilta.

Matkailijan opas Koivusaaren aktiviteetteihin, nähtävyyksiin ja ruokailuun

Koivusaari on ensisijaisesti kehittyvä asuinalue, ja vaikka se ei tarjoakaan yhtä laajaa valikoimaa nähtävyyksiä ja ruokapaikkoja kuin Helsingin keskusta, tarjoaa se kuitenkin rauhallisen ympäristön ja monenlaisia aktiviteetteja ihmisille, jotka kaipaavat taukoa kaupungin vilinästä. Vaikka Koivusaari ei vielä olekaan vilkas matkailukeskus, sen rauhallisuus ja luonnonkauneus tekevät siitä vierailun arvoisen paikan niille, jotka ovat kiinnostuneita kokemaan Helsingin rauhallisemman puolen.

Koivusaaren nähtävyydet

  1. Metroasema: Koivusaaren metroasema on maailman ainut merenalainen metroasema. Se on osa Länsimetron jatkuvaa laajennusta ja yhdistää Helsingin keskustan läntisiin esikaupunkeihin. Metroasema avattiin vuonna 2017 ja aseman suunnittelussa ja rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota kestävyyteen ja turvallisuuteen, ottaen huomioon sen ainutlaatuinen sijainti. Tämä merenalainen sijainti tekee Koivusaaresta erityisen kiinnostavan kohteen niin paikallisille kuin turisteillekin ja se on hyvä esimerkki siitä, kuinka moderni infrastruktuuri ja ainutlaatuinen geografia voivat yhdistyä luoden samalla kestävän ja toimivan ympäristön. Asema itsessään on myös arkkitehtonisesti huomionarvoinen ja sen design heijastaa skandinaavista minimalismia.
  2. Rannikko: Koivusaarta ympäröivät Suomenlahden vedet ja rannikko tarjoaa huomattavia näkymiä ja valokuvausmahdollisuuksia. Saari on suhteellisen pieni, joten rannikkoa pitkin voi kävellä rauhassa kohtuullisessa ajassa.
  3. Luonnon Kasvisto ja Eläimistö: Saarella on monipuolinen kasvillisuus ja lintulajisto. Lintuharrastajille Koivusaari voi olla erinomainen paikka tarkkailla lokkeja, tiiraa ja ehkäpä jopa harvinaisia muuttolintuja.

Matkailijan aktiviteetit

  1. Vaellus ja kävely: Saarella kulkevat pienet polut tarjoavat mahdollisuuden vaellukseen tai rentoon kävelyyn. Nämä reitit ovat erityisen houkuttelevia kesäkuukausina, kun kasvillisuus on runsasta.
  2. Ranta-aktiviteetit: Vaikka saari ei ole tunnettu hiekkarannoistaan, lienee siellä joitakin paikkoja, joissa voi ottaa aurinkoa tai harrastaa vesiurheilua, kuten melontaa tai SUP-lautailua. Ruokailua varten kannattaa tuoda oman piknik tai matkustaa läheisiin alueisiin, kuten Lauttasaareen tai Keilaniemeen.
  3. Valokuvaus: Saaren luonnon ansiosta siellä on valokuvausmahdollisuuksia, olitpa sitten kiinnostunut maisemista, luonnosta tai kaupunkiympäristöistä.
  4. Talviurheilu: Talven tullen saaren maisema muuttuu, tarjoten mahdollisuuksia talviaktiviteetteihin kuten hiihtoon tai lumikenkäilyyn, jos lunta on riittävästi.

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *