Matkasuunnitelma ja -vinkit Islantiin!

(Mainos: Postaus on tehty vastineeksi bloggaajapassista Matkamessuille)

 


Kysyin Helsingin vuoden 2018 Matkamessujen pääsylippuarvonnassa lukijoiltani, mistä intialaisesta tai eurooppalaisesta matkakohteesta he haluaisivat Indivuen bloggaavan, 
ja Islanti oli yksi maista, joka sai useammankin äänen, joten tänään on vuorossa tuhti artikkeli helpottamaan matkan suunnittelua Reykjavikiin sekä muualle Islantiin.
 
Islantihan oli Matkamessuilla esillä lentoyhtiönsä Icelandair:in kautta. 
Icelandair mainosti lentävänsä suoria lentoja Helsingistä Islannin pääkaupunkiin Reykjavikiin vuoden ympäri ja kesällä jopa kaksi kertaa päivässä. He mainostivat myös, että lennettäessä Helsingistä Islannin kautta USA:aan tai Kanadaan, on matkustajalla mahdollisuus tehdä 1-7 vrk:n mittainen stopover eli pysähdys Islannissa niin meno- kuin paluumatkallakin.
Iceland Airin lennoilla on kolme eri matkustusluokkaa sekä edullinen Light Fare -hinta, kun matkustaa pelkillä 10kg:n käsimatkatavaroilla. Voit lukea lisätietoja lentoyhtiön omilta sivuilta www.icelandair.fi
 
 
Islannin saarivaltion pinta-ala on 103 000 km2 ja väkiluku reilu 330 000, mikä tekeekin Islannista Euroopan harvimmin asutun maan. Islannin kansallinen kieli on islanti ja englanti on maan toinen virallinen kieli, jota puhutaan yleisesti. 
Lähes 12 000 km2 Islannin saaren pinta-alasta on jäätiköiden peitossa. Muun muassa Euroopan suurin jäätikkö sekä muutamia maailman aktiivisimpia tulivuoria sijaitsevat siellä. Kymmenesosa maan pinta-alasta on jään peitossa. Vatnajökull tunnetaan Euroopan suurimpana kansallispuistona, ja kyseisessä puistossa sijaitseekin nimenomaisesti Vatnajökullin jäätikkö. Snaefellsjökullin kansallispuistosta löytyy myös jäätikkö ja tulivuori, ja tuo kansallispuisto ulottuu meren rannalta aina vuorten huipulle asti.
 
Islannin sanotaan olevan yksi harvoista paikoista maapallolla, missä on mahdollista oleilla mannerlaattojen välissä. Thingvellir-nimisessä kansallispuistossa on mahdollista jopa kävellä Pohjois-Atlantin ja Euraasian mannerlaattojen välisessä laaksossa. Thingvellir on UNESCO:n maailmanperintökohde.
 
Koska Islanti sijaitsee aivan pohjoisen napapiirin alapuolella, ovat Islannin talvet pimeitä ja kesät valoisia. Sääolosuhteiden sanotaan vaihtuvan siellä usein ja nopeasti.
 
Matkalle Islantiin kehotetaan pakkaamaan mukaan kevyitä villavaatteita, villapaita tai -takki, sateenkestävä ja tuultapitävä takki sekä tukevat kävelykengät. Retkeilijät tarvitsevat myös lämpimiä alusvaatteita ja sukkia, kumisaappaat sekä lämpimän makuupussin.
 
Talvella ovat revontulet Islannissa yleisiä. Kesäaikaan sanotaan keskiyön auringon näyttävän Islannin täysin uudenlaisissa väreissä. Kesäaikaan on myös mahdollista mennä vaikka tulivuoren sisään asti tutustumaan. 
Uiminen geotermisessä kuumassa lähteessä lienee mahdollista ympäri vuoden. Geoterminen energia lämmittää jopa yli 170 uima-allasta Islannissa.
Juomaveden laadun sanotaan olevan Islannissa poikkeuksellisen hyvää, koska vuorilta ja jäätiköiltä virtaa runsaasti raikasta vettä.
 
 
Koska Islanti kuuluu Schengen sopimuksen piiriin, ovat muista Schengen-maista tulevat matkailijat vapautetut rajatarkastuksista.
 
Lisää tietoa Islantiin matkustavalle tarjoaa useilla kielillä sivusto Inspired by Iceland.
 
Icelandic Association for Search and Resque puolestaan ylläpitää sivustoa, jonka kautta voi toimittaa matkasuunnitelmansa.
 
Icelandic Met Office -sivustolta voit tarkastaa Islannin säätiedot sekä maanjäristykset, joita äkkisältään katsoen näyttäisi tapahtuvan pienimuotoisesti päivittäin.
 
road.is -sivusto kertoo, miten Islannissa ajetaan turvallisesti .
 
Filminiceland sivustolta löydät puolestaan Islannissa kuvattuja elokuvia!
 
 
Suomalaisista matkatoimistoista Ykkösmatkat mainostaa järjestävänsä vuonna 2018 viiden päivän matkoja Islantiin, joiden hinta vaihtelee 1300-1400 euron välissä.
Hintaan sisältyvät ainakin lennot, linja-autokuljetukset, hyvätasoiset hotellimajoitukset 2hh, puolihoitoruokailut, kiertoajelu Reykjavikin ympäristössä sekä Geysirit, Gullfossin vesiputous ja Pingvellirin kansallispuisto (Thingvellir).
 
Lisäksi Sagamatkat mainosti Matkamessuilla 2018 omaavansa markkinoiden laajimman tarjonnan Islantiin, ja heidän sivuillaan kannattaa ehdottomasti käydä matkakohteeseen tutustumassa.
Sivuilla on paraikaa myös Islannin matka-arvonta, johon otin itsekin osaa –
Jos onni olisi arvonnassa myötä, pääsisin kolmeksi päiväksi kuvaamaan ja maalaamaan Islannin jylhiä maisemia –
 
Jotenka nyt peukut pystyyn!
 
Vuonna 2015 muuten Bollywood-näyttelijät Shah Rukh Khan ja Kajol olivat Islannissa kuvaamassa Rohit Shettyn ohjaaman elokuvan Dilwale musiikkivideota Gerua. Tuon kauniin kappaleen kera Islannin jylhien maisemien voit katsoa oheisessa linkissä!
 



(Indivue oli mukana virallisena bloggaajana Matkamessuilla Helsingissä vuonna 2018.)
 
 
 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *