Jouluisia kuvia Goasta ja lumiukko

Hyvän joulun ja uuden vuoden 2019 toivotus Etelä-Goassa
Hyvän joulun ja uuden vuoden toivotus Goassa 2006

Goalainen kirkko jouluvalaistuksessa ja kuun valossa (ks. lähikuva kirkosta yllä)


Hyvän joulun toivotus huoltoaseman ikkunassa Goassa


Hyvän joulun ja uuden vuoden toivotus pankin ikkunassa Goassa

Lumiukko Goassa

Ohessa jouluisia näkymiä Goasta vuosien varrelta kera paikallisen lumiukon ja hyvän uuden vuoden toivotusten.

Lue myös, miten Goassa satoi lunta...
tai miten joulu ja uusi vuosi sujuivat Goassa vuonna kaksituhatta ja viisi.

Tutustu myös uudistuneeseen Matkaopus Goaan -teokseen
jonka löydät englanniksi nimellä Travel Opus to Goa

Rooman Colosseumin karut kivimuurit sekä muita valokuvia Italiasta

Rooman Colosseumin sisäpuolella

Colosseumin ulkopuolella

Basilica Di Santa Maria De Martyres, Rooma

Ponte Sant'Angelo -silta

Suihkulähde Fontana Di Trevi Roomassa
Ohessa valokuvia randomeista nähtävyyksistä Italiassa, kuten maailmankuulu Colosseum ja suihkulähde Fontana Di Trevi Roomassa.

Kuvat on kuvattu erityistä tekniikkaa käyttäen, minkä vuoksi ne saattavat hieman poiketa tavanomaisista valokuvista. 

Löydä lisää eurooppalaisia kaupunkeja Indivuen teoksesta Matkaopus Eurooppaan!

Ja lue tämä artikkeli englanniksi: 5 random scenes from Rome 

Näkymä Vatikaanista yli Rooman sekä muita tapahtumia Vatikaanissa

Näkymä Vatikaanista yli Rooman
Pyhän Pietarin kirkko Vatikaanissa

Sisäänkäynti Vatikaaniin

Pyhän Pietarin kirkon alttari

Suihkulähde Vatikaanin edustalla

Oheiset valokuvat ovat Vatikaanivaltiosta, joka on Euroopan pienin valtio ja sijaitsee Roomassa.
Kuvat kertovat mm., miltä Rooma näyttää Vatikaanivaltiosta nähtynä.

Löydä lisää eurooppalaisia kaupunkeja Indivuen teoksesta Matkaopus Eurooppaan!

Shore Temple ja Mahabalipuram sekä viisi syytä nähdä ne

Shore Temple, UNESCO:n Maailmanperintömonumentti Intian itärannikolla
Shore Temple sijaitsee meren rannalla Intian itärannikolla ja sen sanotaan olevan rakennetun n. vuosina 700-728 eaa. Temppeli on säilynyt pystyssä jo yli 2500 vuoden ajan ja se on selvinnyt jopa tsunamista. Tässä sinulle viisi syytä, miksi sinun kannattaisi matkustaa Bengalinlahden rannalle katsomaan tätä temppeliä, jonka nimi tarkoittaa suoraan suomeksi käännettynä ranta temppeli -


5 syytä nähdä Shore Temple Mahabalipuramissa1. Shore Temple on UNESCOn maailmanperintökohde

2. Temppeli on yksi vanhimmista Etelä-Intiassa sijaitsevista kivitemppeleistä.

3. Shore Temple on kaunis ja vaikuttava näky ja kokemus.

4. Temppeli sijaitsee Bengalin lahden rannalla, joten näet ja koet samalla Intian itärannikon, ja jos olet hyvin onnekas, niin näet myös auringonnousun merihorisontin takaa.

5. Alueella järjestetään Mahabalipuram Dance Festival, joka juhlistaa perinteistä intialaista tanssia.


Oheiset valokuvat Mahabalipuramista näyttävät sinulle tyypillistä etelä-intialaista vihreää luontoa ja intialaisen sinitaivaan hiostavan kuumana ja aurinkoisena päivänä Tamil Nadun osavaltiossa.

Leijonien ja Nandi-lehmän lisäksi monia jumalkuvia on kaiverrettu temppelin kiviin, kuten voit valokuvista nähdä.
Shore Temple -temppelin ulkoseinääShore Temple -temppelin sisäseinääShore Temple -temppelin huippu

Katso myös oheinen Indivuen lyhytvideo Shore Temple -hindutemppelistä ja temppelin ympäristöstä.

Suht lähellä Mahabalipuramia sijaitsee myös Chennai. Muita tunnettuja paikkoja Tamil Nadun osavaltiossa ovat mm. Puducherry ja Auroville. Voit lukea niistä lisää oheisissa linkeissä.

Indivuen Matkaopus Intiaan tarjoaa sinulle myös oikopolun moniin muihin Indivuen valokuvaamiin intialaisiin nähtävyyksiin ja voit lukea sen oheisessa linkissä.

Lue tämä artikkeli englanniksi osoitteessa indivue.com: 5 reasons to see Shore Temple in Mahabalipuram

Tilaa myös Indivuen some-kanavat ynnä päivitykset kohdasta "Subscribe Indivue by Email"niin pysyt menossa mukana!

Viisi syytä käydä Ornamon joulumyyjäisissä Kaapelitehtaalla 7.-9.12.2018

Ornamon joulumyyjäisiä Helsingin Kaapelitehtaan MerikaapelihallissaPerinteiset Ornamon joulumyyjäiset, jotka keskittyvät suomalaiseen designiin, ovat käynnissä Kaapelitehtaalla Helsingissä jo kolmatta päivää. Indivue kävi eilen tutustumassa Ornamon joulumyyjäisiin, joissa ei soitettu joululauluja vaan jotain muuta mukavaa - Ja löysi vähintäänkin viisi syytä sinulle piipahtaa paikan päällä Ornamon joulumyyjäisissä, jotka levittäytyvät läpi Kaapelitehtaan tämän viikonlopun ajan.


5 syytä käydä Ornamon joulumyyjäisissä vuonna 2018


1. Kaisu Sirviön tussimaalaukset

2. Vilmurin sukkahousut ja legginsit

3. BOLDTUESDAY:n julisteet virolaisten puolella Valssaamossa

4. Toni's lightning factory:n valaisimet

5. Lukuisat hienot design-korut eri tekijöiden myyntipöydillä


Lisäksi paikan päältä sai ostaa perinteisiä joulujuomia ja leivonnaisia - ja kenellepä ne eivät maistuisi!


Vilmurin sukkahousut

Jukka Isotalon design-lasia

Kaapelitehtaan sisäpiha ja joulukuinen sadesää


Edes joulukuinen rankkasade ei onnistunut pilaamaan tunnelmaa Kaapelitehtaalla - siitä pitivät huolen joulukuuset, jotka valaisivat Kaapelitehtaan sisäpihaa.Katso myös, Ornamon joulumyyjäiset viime vuodelta

sekä muita design-aiheita oheisessa linkissä!

Helppo tapa kokea Kumbh Mela Intiassa vuonna 2019

Vuonna 2013, kun Maha Kumbh Mela Intian Allahabadissa oli päättynyt, kirjoitin tästä hindujen festivaalista, joka järjestetään eri vuosina yhdessä seuraavista neljästä kaupungista: Haridwar, Allahabad, Trimbak-Nashik ja Ujjain - ja jossa kokoontuu miljoonittain ihmisiä. 

Kumbh Melan sanottiin olleen niin suuri ihmisten kokoontuminen, että sen pystyi näkemään avaruuteen asti. -

Itse sain vuonna 2013 katsoa Allahabadissa järjestettyä Kumbh Melaa vain intialaisesta televisiosta, vaikka kamerani poltti repussani, sillä, niinkuin kirjoitin - minun olisi pitänyt olla vähintäänkin intialaisen maaseudun karaisema sekä mieluummin miespuolinen, jotta olisin selvinnyt ehjin nahoin siitä reissusta, siitä jatkuvasta liikkeestä miljoonien ihmisten keskellä, jossa pysähtymisen varoitettiin olevan harakiri.
Kokemukseni mukaan pelkkä Goan yksipäiväisten karnevaalien valokuvaaminen paikallisten ehdoilla voi Intian helteissä viedä mehut.

Tänä vuonna Incredible Indian järjestämässä matkailutapahtumassa sain kuitenkin kuulla Sukrit Wellness Toursin edustajalta, että he järjestävät yksityistä ja ylellistä leirimajoitusta Kumbh Mela -tapahtumassa Allahabadissa vuonna 2019.
He sanoivat uudelleenmäärittelevänsä luksuksen kera henkisyyden tarjoten voimaannuttavia ayurvedisia hoitoja kera eksoottisen sattvik-keittiön.
Heidän Sukrit Wellness Camp -leirinsä sijaitsee pyhän joen varrella ja kyseiseltä leiriltä käsin pääsee helposti kokemaan Kumbh Melan juhlahetket turvallisesti, terveellisesti, hygieenisesti ja sujuvasti. Katso oheisilta nettisivuilta, mitä muuta ylelliseen makuun sopivaa he tarjoavat Kumbh Melaan liittyen:

www.kumbhsukrit.com
www.sukritwellness.com

Huom. Allahabad on kaupunki, joka sijaitsee Intian Uttar Pradeshin osavaltiossa, ja joka vaihtoi tänä vuonna nimekseen Prayagraj. Prayagrajin kaupungissa kohtaavat kaksi tunnettua intialaista jokea Ganges ja Yamuna. Muita tunnettuja kaupunkeja Uttar Pradeshin osavaltiossa ovat mm. Agra, Ghaziabad, Lucknow ja Varanasi. 

Hyviä matkakokemuksia Intian Gokarnasta

Ihmisiä uimassa auringonlaskun aikaan Gokarnan rannalla

Gokarn, joka kirjoitetaan myös nimellä Gokarna, on pieni kylä läntisen Intian rannikolla Karnatakan osavaltiossa. Gokarna sijaitsee naapuriosavaltiosta Goasta n. 145km etelään päin, ja se on uskonnollisesti erittäin tärkeä kylä hinduille, minkä vuoksi mustiinpukeutuneet pyhiinvaeltajat ovat tavallinen näky Gokarnan katukuvassa.

Pääset Gokarnaan helposti junalla, bussilla tai (taksi-)autolla esimerkiksi Goasta, mutta kaikista näistä kolmesta bussimatka kuluttaa eniten energiaasi, ja kallein vaihtoehto taksi on tietysti mukavin ja turvallisin tapa matkustaa.


Auringonlaskun fanittajia Kudley- ja Gokarn Beachin välisellä kukkulalla

Gokarnan keskustaa

Kaupallisia seinämaalauksia Gokarnassa

Mustiinpukeutuneita pyhiinvaeltajia

Auringonlasku Arabianmereen

5 syytä matkustaa Gokarnaan1. Jos olet hippi ja Goa on makuusi liian modernisoitunut, niin joitain rauhallisia hippiviboja löytyy vielä Gokarnasta Kudley Beachilta, Om Beachilta ja erityisesti Paradise Beachilta. Pääset Paradise Beachille vesiteitse veneellä ja löydät suht yksinkertaisia bambumajoja katoksi pääsi päälle. Auringonotto rannalla on sallittua. 

2. Gokarnan auringonlaskut ovat aina olleet kauniita, kauniimpia kuin monessa muussa paikassa Intiassa. Yksi parhaista paikoista Gokarnassa nauttia auringonlasku on Kudley Beachin ja Gokarn Beachin välinen kukkula. Näet kukkulaa oheisessa kuvassa. Kukkulalla käyvä merituuli on samettisen pehmeää. Muista palata takaisin itse Gokarnan kylään ennen kuin pimeä tulee.

3. Gokarn näyttää todellisen kauniin Intian, joka ei ole liian moderni. Saatat nähdä joitain uskomattomiakin asioita matkallasi siellä, kuten miehen ja naisen samalla kadulla ja molemmat ilman paitaa ja ilman, että se aiheuttaisi mitään hämminkiä. Jos et usko, niin katso oheinen valokuva Gokarnan kadulta.

4. Pieni Gokarnan kylä välittää sinulle hyvin rauhallisen hindukylän tunnelman ja sopii hyvin askeettisuutta ihannoiville matkaajille.

5. Gokarnan ravintolat ovat usein olleet hieman liian mausteisia länsimaiselle kielelle, mutta eräs pieni kahvila Gokarnan keskustassa tapasi tehdä täydellisiä uttapam-aterioita - Sen maun vuoksi saattoi asiakas palata Gokarnaan jopa niinkin kaukaa kuin Suomesta.
En tiedä, onko kyseinen päätienvarsikahvila enää olemassa, mutta ainakin Om Beachilta löytyy mukava merenrantaravintola Namaste Cafe.


Kudley Beach, Gokarn
Katso myös videoita Gokarnasta sekä valokuvia Gokarnasta, jotka kertovat lisää hyviä matkakokemuksia Gokarnasta - matkasi Gokarnaan ja Intiaan voi olla raskas, mutta varmasti sen väärti.Viisi syytä nähdä ja kokea Oodi, uusi Helsingin keskustakirjastoVuonna 2012 päivittelin, kun Helsingin keskustasta uupuivat hyvät teenjuomisterassit, ja nyt, kuusi vuotta myöhemmin, oli totisesti ihastuksessani pidättelemistä, kun kävin tutustumassa Helsingin keskustassa avattavaan keskustakirjasto Oodiin -


Oodin kierreportaat

Kirjasto Oodin tuleva lehtinurkkaus

Kirjojenkuljetusrobotti

Yksi Oodin portaikoista

VR-lasit ja tulevaa Helsingin Pasilaa

Oodin edustaa ja näkymä eduskuntataloon

Keskustakirjasto Oodin kierreportaita

Oodin kolmatta kerrosta, Kirjataivasta

Oodin kolmatta kerrosta, Kirjataivasta

Oodin Kansalaisparveketta ja maalattuja "lumihiutaleita"

Mattotaidetta Oodissa

Oodin pyöreät lukunurkkaukset - pallotuolit

Oodin Kirjataivaan kahvilaa ja terassia

Oodin Kirjataivas


Oodin 3. kerroksen tyhjiä hyllyjä marraskuussa 2018

Näkymä Oodista Töölönlahdelle

Puolentoista hengen tuoleja Oodissa


Oodi on Suomen valtion ja Helsingin 100v. syntymäpäivälahja kansalaisilleen, ja sen rakentaminen kesti kolme vuotta. Ensi viikolla, itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2018, Oodi avaa ovensa ja tulee tästedes kuulumaan Helsingin ja koko Suomen tärkeimpien nähtävyyksien joukkoon. Näkymät Oodin kolmannesta kerroksesta niin sisään kuin ulos hurmaavat takuulla katsojansa. Tulevasta kulttuurillisesta tarjonnasta puhumattakaan.

Tietämättä keskustakirjaston 100 000 kpl kirja- ja lehtivalikoimaa sen tarkemmin, mainitsen sen lisäksi kuitenkin vielä viisi syytä lisää nähdä ja kokea Oodi, Helsingin keskustakirjasto, joka tulee olemaan auki seitsemänä päivänä viikossa, ensi viikon puolesta välistä alkaen -


1. Oodi tarjoaa kenelle tahansa ilmaisen mahdollisuuden hengähtää puhtaan, kauniin ja selkeän designin keskellä, jonka vaikutus terveyteen ja mielenhyvinvointiin on takuulla kohottava.

2. Kolmannen kerroksen Kansalaisparvekkeella voi ihastella auringonlaskua kesäisin - Ei pilvenpiirtäjiä edessä, vaikka Helsingin keskustassa ollaan.

3. Oodi ei ole vain kirjasto vaan kulttuurikeskus - perinteisten kirjastopalvelujen lisäksi sieltä löytyy esim. kahvila, ravintola, elokuvateatteri ja leikkipuisto. Kino Regina aloittaa toimintansa tammikuussa 2019.

4. Toisen kerroksen Kaupunkiverstaan työpisteet antavat luoville ihmisille mahdollisuuden toteuttaa itseään nykyaikaisin keinoin. Myös äänieristettyjä työtiloja löytyy opiskelua ja työntekoa varten. Toinen kerros on suljettu yleisöltä vielä 7.-27.12.2018 välisen ajan.

5. Oodi edistää elinikäistä oppimista, aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta.


Lisäksi kolmannen kerroksen pallotuolit tarjoavat loistavan mahdollisuuden lukea blogeja omassa rauhassa oman puhelimen näytöltä!


Lisätiedot Oodin nettisivuilta


Oheinen video paljastaa lisää kauniita yksityiskohtia Oodin arkkitehtuurista ja sisustuksellisista yksityiskohdista -


Valokuvat Noora Saarinen


Lue tämä artikkeli englanniksi osoitteessa indivue.com
Uutuuksia ja uusia tuulia!INDIVUEn suomenkielinen blogi löytyy nyt osoitteesta www.indivue.fi.

Suomenkielinen Twittertili muutti myös samalla nimensä ja löytyy tunnisteella @indivuefi


INDIVUEn englanninkielinen blogi löytyy yhä osoitteesta www.indivue.com

Englanninkielinen Twittertili puolestaa muutti myös nimensä ja löytyy nyt loogisesti tunnisteella @indivuecom

Indivuen Instagram-tili vaihtoi myös osoitteeseen @indivuecom


Uutuutena myös Indivuen mediakortti oheisessa linkissä -


Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat seuraajat!

Uusi Finnkino Itis ja Bollywood-elokuva Thugs of Hindostan


Finnkino Itis ja avajaispäivän aatonaatto 28.11.2018

Itiksen kauppakeskus Helsingissä, jonka remontoitua ulkomuotoa kehuin joskus kolme vuotta sitten Tripadvisorissa, uusiutuu jälleen, sillä huomenna 30.11.2018 siellä aukeaa Finnkino Itis ja Suomen ensimmäinen IMAX®-elokuvateatteri.

Vielä eilen iltapäivänä, jolta oheiset kuvat ovat, näyttivät kaikki rakennuspuuhat olevan kesken ja karkkilaarit tyhjinä, mutta huomenna he uhkaavat, että yhdeksän salin elokuvateatterikokonaisuus on toiminnassa Itiksessä ja erikoishintaisia 1e tarjouslippuja on myynnissä heti huomisaamuna klo 10-11, kun teatteri avaa ovensa.
Lisäksi Finnkino Itiksessä on avoimet ovet pe-su 30.11.-2.12. klo 10-14, jolloin voi käydä tutustumassa lippuporttien takana uusiin upeisiin teatteritiloihin.

Finnkino Itis, avajaispäivän aatonaatto ja nostokurjet 28.11.2018

Mutta ei siinä vielä kaikki - avajaisviikolla itsenäisyyspäivänä 6.12. nähdään uudessa Finnkino IMAX-elokuvateatterissa jopa Bollywoodia, sillä Katrina Kaifin, Aamir Khanin ja Amitabh Bachchanin tähdittämä tämänsyksyinen uutuuselokuva Thugs of Hindostan esitetään Finnkino Itiksessä.

Ohessa alla musiikkia elokuvasta Thugs of Hindostan, joka soundtrack löytyy helposti Apple Music -palvelusta

Indivuen teos Matkaopus Bollywoodiin on tutustuttanut lukijoitaan suomeksi Bollywoodin ja hindi cineman keskeisiin hahmoihin jo yli kymmenen vuoden ajan ja seurannut Bollywood-elokuvien matkaa suomalaisiin elokuvateattereihin - Löydät teoksen helposti oheisesta linkistä!