Matkakokemuksia Goasta

Pohjois-Goan rannat Candolimista Bagaan
Pohjois-Goan rannat Candolimista Bagaan


Nyt kun Finnairin tiedetään aloittavan suorat lennot Helsingistä Goaan, päätin koota yhteen matkakokemuksiani Goasta, sillä sinne varmasti luvassa iso liuta suomalaisiakin omatoimimatkailijoita ilman pakettimatkojen matkaopasturvaa.
12 vuotta sitten Indivue aloitti bloggaamisen juuri Mumbain ja Goan matkoilla. Silloin ei suoraa lentoyhteyttä Suomen ja Intian välillä vielä ollut, muutoin kuin matkatoimistojen pakettimatkoilla.
Useampi reissu samoihin maisemiin on tullut tehtyä alkuihastuksen jälkeenkin, mutta nettinopeudet Intiassa eivät ole olleet kummoiset ja katvealueita on löytynyt runsaasti, minkä vuoksi usea artikkeli Intiasta onkin jäänyt matkan varrelle ja vaiheeseen, mutta aika aikaa kutakin. -
Jäähän moni tekstiviestikin yhä saapumatta perille Intian ja Suomen välillä erityisesti suurten juhlapyhien aikaan.

Vaan on ollut huimaa seurata, miten Goa on muuttunut kaikkien näiden vuosien aikana: Erityisesti Pohjois-Goa, jota on rakennettu niin, ettei sitä meinaa enää entisellensä tuntea. En yhtään ihmettele, jos ja kun hipit sieltä hävisivät.

Yksi tämän blogin monista matkakuvauksista on ollut reppureissaajan matkakokemuksia Goasta vuodelta 2005, jossa käydään läpi ensikertalaisen ihmetyksen aiheita Goasta. Tuo pieni Intian osavaltio kun on länsimaiselle turistille juuri oiva paikka aloittaa Intiaan tutustuminen.

Mainitsemassani Indivuen ensimmäisessä artikkelisarjassa selvitettiin mm. miksi lehmänlantaan astuminen tuottaa onnea, millaiset ovat International Film Festival of India -festivaalin avajaiset Goan pääkaupungissa Panjimissa, kuinka lunta satoi myös Intian Goassa, millaista on joulun ja uuden vuoden tai Holin vietto Pohjois-Goassa sekä millainen on intialainen autokoulu.
Reissun loppuyhteenveto sekä kannustinsanat tuleville itsenäisille pelottomille Intian matkaajille löytyvät tämänkin artikkelin lopusta kohdasta "pieni varoituksen sana".

Bollywood-elokuvien esittelyt ja arviot ovat olleet Indivuen ohjelmassa jo kohta kymmenen vuotta ja Goaan sijoittuneita mainioita elokuvia ovat olleet mm. Dil Chahta Hai, Woh Lamhe vuodelta 2006 sekä Quzaarish.
Jos pelkät autenttiset still-kuvat Goasta kiinnostavat elokuvia enemmän, niin niitä löytyy Indivuen sivuilta paljon. Eri kameroilla otettuja kuvia, mutta yhden ja saman ihmisen sormesta.
Myös kaikki Goan uimarannat, ihan eteläisintä lukuunottamatta, on Indivuessa ehditty kuvata ja esitellä. Voit aloittaa tutustumisen niihin artikkelista Goan kaikki uimarannat ja rantalinnakkeet.
Portugalilaisten rakentamat linnakkeet kuten Fort Chapora ja Fort Aquada Pohjois-Goassa sekä Capo de Rama -linnake Etelä-Goassa ovat Goan tunnettuja nähtävyyksiä.


Goan uimarantojen turvallisuus on parantunut vuosien myötä ja siitä on kirjoitettu enemmän artikkelissa, jonka löydät oheisesta linkistä.
Myös paras aika vuodesta matkustaa Goaan on paljastettu Indivuen sivuilla. Löydät sen oheisesta linkistä. Monsuuniaikaanhan Goan uimarannat eivät sovellu uimiseen. Myös hotellien uima-altaat seisovat tyhjillään, tai sadevettä täynnänsä, monsuunisateiden aikaan.
Goalaisia ravintoloita on jo muutama ehditty esitellä sekä yksi viiden tähden hotelli, ja lisää on varmasti tulossa, jos ja kun budjetti sen sallii.

Lisäksi tunnettuja Goalaisia tapahtumia, kuten Viva Carnivalia eli Goan karnevaaleja, kansainvälistä elokuvafestivaalia eli IFFIä, kansainvälistä valokuvafestivaalia sekä uuden vuoden juhlistamista, ynnä muita erityisesti turisteille suunnattuja tapahtumia, kuten Anjuna Flea Markettia, Ingo's Saturday Night Bazaria tai Mackies Saturday Night Markettia on Indivuessa sivuttu vuosien mittaan.


Kaikkien edellämainittujen matkakokemuksien lisäksi voit löytää myös autenttista Goassa syntynyttä digitaidetta Indivuen nettisivuilta. Voit myös tilata oheisesta linkistä löytyviä töitä postikorttina itsellesi Suomeen!
Lähes kaikki muutkin kuvat Indivuen sivustoilla ovat saatavissa seinällesi - kysy lisää sähköpostilla!

Uusimpana tulokkaana Indivuen sivustolla muuten, nyt kun vaatimattomat laitteet ja nettiyhteydetkään eivät enää yski niin pahasti kuin ennen, ovat musiikki- ym. videot Goasta. Musiikki on lähes poikkeuksetta itsetehtyä ja kuvat omasta kamerasta.
Löydät videoita Indivuen sivustolta videohakemistosta, mutta myös oheisen linkin Goa-soittolistasta.
Lisää videoita on tulossa, joten pysy kuulolla ja tilaa Indivue!

Goa on ihana matkakohde trooppisen ilmaston ja intialaisen kulttuurin ystäville, ja aurinko paistaa Goassa monta kuukautta vuodessa. Pieni varoituksen sana matkailijalle on tämän artikkelin lopuksi kuitenkin paikallaan. Kirjoitin sen itseasiassa jo kymmenen vuotta sitten, mutta sama pätee silti yhä, matkaan kuin matkaan - Voit lukea sen oheisesta linkistä!

Nauti matkanteosta! Dev Borem Korum!

(Dev Borem Korum on Goan konkanin kieltä, ja tarkoittaa suomeksi "ole hyvä")

Kommentit