|

Matkailu opettaa, miksi mustaa valkoisella tarvitaan

Matkustaminen on aina täynnä odottamattomia hetkiä ja yllätyksiä, joista kaikki eivät välttämättä ole miellyttäviä. Tämä seikka korostuu erityisesti, kun matkustetaan pitkiä aikoja tai asutaan ulkomailla. Tarina, jonka jaan seuraavaksi, valottaa syitä, miksi matkustajien on tärkeää olla valppaina ja käyttää hyväksi erilaisia resursseja, kuten matkaoppaita, matkailuarvostelupalveluja ja miksi mustaa valkoisella tarvitaan, kun sopimuksia tehdään.

Olin viettänyt yhden talven Intiassa, jo talvi oli ollut täynnä rikastuttavia kokemuksia ja uusia näkökulmia. Kevään lähestyessä oli aika pakata tavarani ja valmistautua palaamaan Suomeen. Matkani aikana olin omistautunut myös taiteen tekemiselle, luoden useita maalauksia, jotka olivat minulle henkilökohtaisesti merkittäviä. Nämä maalaukset jäivät kuitenkin keskeneräisiksi, sillä öljyväri taulun pinnalla ei ollut ehtinyt kuivua ennen lähtöäni. Päätin jättää ne turvaan majapaikkaani, suunnitellen samalla paluutani Goaan seuraavana syksynä, jolloin voisin viimeistellä taulut.

Tämä suunnitelmani koki kuitenkin odottamattoman käänteen, kun vuokraemäntä, joka oli välittänyt asuntoa minulle, päätti yllättäen korottaa asunnon vuokraa seuraavalle vuodelle merkittävästi. Tämä oli minulle täysin odottamaton ja epämiellyttävä yllätys. En voinut hyväksyä tätä kohtuutonta vuokrankorotusta, joten päätin vuokrata toisen asunnon muualta Goasta. Tämän seurauksena en kuitenkaan päässyt palaamaan alkuperäiseen majapaikkaani, koska vuokraemäntä väitti, että suullinen sopimus olisi sitova ja jouduin jättämään maalaukseni vuokraemännän haltuun – tai pikemminkin asunnon omistajalle – ilman korvausta. Minulta puuttui siis kirjallinen sopimus, jonka mukaan vuokra olisi sama myös seuraavan kerran, kun tulisin ja majoittuisin. En tosin tiedä, olisiko kirjallinen sopimuskaan auttanut..

Tämä kokemus opetti minulle paljon. Onnekseni olin ottanut valokuvat maalauksistani, joten pystyin tekemään niistä uudet versiot kotisuomessa. Tämä tilanne kuitenkin korostaa, kuinka tärkeää on dokumentoida ja suojata omaisuuttaan matkustaessa, varsinkin kun jättää tärkeitä esineitä tai teoksia toisen huostaan. Lisäksi se alleviivaa tarvetta käyttää luotettavia lähteitä ja palveluita asuntojen ja majoituspaikkojen valinnassa. Tiedot ja kokemukset toisilta matkailijoilta auttavat myös välttämään epämiellyttäviä yllätyksiä ja tekevät matkustamisesta turvallisempaa ja nautinnollisempaa.

Lue lisää, matkaoppaani Goaan ja Intiaan:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *