Intialainen elokuva PK ensi-illassa Helsingissä tulevana viikonloppuna!

Intialaisen elokuvan PK ensi-iltanäytös Helsingissä lauantaina 20.12. klo 19.00 ja sunnuntaina 21.12. klo 18.00

Elokuvateatteri Kino K -13, osoite Kanavakatu 12, 00160 Helsinki

Elokuvan PK pääosissa nähdään Aamir Khan, Anushka Sharma, Sushant Singh Rajput, Boman Irani, Saurabh Shukla ja Sanjay Dutt

Elokuvassa englanninkieliset tekstitykset. Kesto n. 2,5 tuntia. Liput 17e.

Lisätietoa Thakuri Films FB-ryhmässä https://www.facebook.com/ThakuriFilms?fref=ts


Flying Tweets ja Vuoden Luontokuva 2014Jos Vuoden Luontokuva 2014 olisi otettu Intiassa ja se olisi neliö, näyttäisi se ehkä jotakuinkin tältä.

Niin, hymy nousi suupieliini, kun näin tämänvuotisen Vuoden Luontokuva -kilpailun voittajan.
Jot et ole vielä ehtinyt Vuoden Luontokuvaan tutustua, näet kuvan oheisesta linkistä.

Olin seurannut ylläolevassa kuvassa olevaa lintuparvea kahtena peräkkäisenä vuotena Intiassa.
Se lensi joka illansuu kohti auringonlaskua ja Arabianmerta ohitse majapaikkani.
En tiedä, mitä lintuja ne olivat, mistä ne tulivat tai minne ne menivät, mutta näkymä oli kaunis.
Ensimmäisenä vuonna yritin kuvata lintuja käsivaralta, mutta auringonlaskun aikaan oli kuitenkin aina sen verran hämärää, ettei kuvista tullut heilahtanutta sekasotkua kummempaa, vaikka kuinka sääti valotusaikaa tai aukkoa. Salamavalosta ei tässä tilanteessa ollut apua, koska linnut lensivät sen verran kauempana, ettei teho riittänyt. Ja sitä paitsi - mikäs luontokuva se sellainen on, jossa käytetään keinotekoista salamavaloa?

Kamerakalustoni ollessa yhtä vaatimaton kuin blogibudjettini, jouduin lukuisten yritysten jälkeen luopumaan toivosta saada tuo kaunis lentävä lintuparvi lennossa ikuistettua ja luovuttamaan.
Pakkasin kuitenkin seuraavaksi vuodeksi kamerajalan mukaan Intiaan, vaikka se olikin painava ja vei tilaa muilta matkatavaroiltani.

Suureksi ilokseni tuo sama lintuparvi lensi yhä tänäkin vuonna joka illansuu ohitseni, kun aurinko laski, ja niinpä sitten kaikkia auringonlaskun houkuttelemia hyttysiäkin uhmaten istuin useana iltana ulkona odottamassa, jotta saisin ikuistettua tämän lentävän lintuparven. Mutta vaikka kamerajalka hieman helpotti odottelua ja kuvaamista, en silti saanut kyseisiä lintuja tätä paremmin kuvaan. Hämärässä lentoa ei voinut terävästi pysäyttää.

Niinpä sitten, kuten alussa kerroin, nousi hymy huulilleni, kun näin tämänvuotisen Vuoden Luontokuva -kilpailun voittajatyön,
joka oli nimetty "Lokkien taidelento".
Olin tyytyväinen, etten ollut heittänyt omaa kuvaani roskiin, ja annoin sille nimen Flying Tweets.

Indivuetweets, kesäkuussa 2014

 Kesäkuussa 2014 kuumuus Intiassa kohosi niin ylös pilviin asti, että suomalaiset yle ja mtv3:kin uutisoivat aiheesta, kun väkijoukot mellakoivat helleaallon aiheuttamien sähkökatkojen takia.
Ymmärrettävästi vähemmästäkin tulistuu, kun lämpötila on +48C, suihkussa käyminen muistuttaa saunaa eikä jäähdytys pelaa. Indivuetweets myötäeli mukana. Myös paikan päällä kesäkuussa 2007.

 BBC puolestaan uutisoi kesäkuussa, kuinka Intian Agrassa sijaitseva upea nähtävyys Taj Mahal on kärsinyt ilmansaasteiden aiheuttamista keltaisista värjäytymistä ja kuinka intialaiset aikovat antaa Taj Mahalille mutahoidon, jonka toivotaan kirkastavan marmori entisenlaiseen valkeaan loistoonsa.
 Indivue ei epäile hetkeäkään ammattimaisen intialaisen mutahoidon toimivuutta, sillä on itsekin saanut tuta kasvoilleen mitä ihanimman intialaisen kasvohoidon sekä mutanaamion, joka paransi ihon kuntoon yhdellä käsittelyllä.
 Taj Mahalin mutanaamion sanottiin perustuvan vanhaan reseptiin, jota intialaiset naiset ovat käyttäneet kirkastaakseen kasvonsa: Kaksi millimetriä paksu lime-sitruunalla rikastettu savi levitetään monumentin päälle ja annetaan kuivua yön ajan ja poispesuun käytetään tislattua vettä. Asiasta tarkemmin oheisen indivuetweetin uutislinkissä.

 12. päivä kesäkuuta indivuetweets juhlisti Helsingin syntymäpäivää avaamalla instagram-tilin ja tweettaamaalla sinne ensimmäisenä kuvana Helsinki-aiheisen fotomontaasin. Valitettavasti kuva ei näy enää oheisessa tweetissä, koska Instagram alkoi syystä x yskimään ja vaatimalla vaatimaan puhelinnumeroani ennenkuin olisi antanut minun postata seuraavan kuvan. Odotin kuukauden tai kaksikin, josko Instagram luopuisi kohtuuttomasta vaatimuksestaan - sillä luulisi yhden sähköpostiosoitteen heille riittävän, mutta Instagram ei heltynyt antamaan minun käyttää tiliä ilman puhelinnumeroani. Lopulta kävi niin, että koko tili hävisi Instagramilta, ja kun yritin kirjautua siihen, Instagram väitti, ettei tiliä ole olemassa. Vaan sitten, kun yritin avata uuden tilin, Instagram väitti, että sähköpostiosoitteellani kuitenkin olisi jo Instagram-tili, eikä antanut avata uutta. Tämä herjaaminen jatkui kuukausikaupalla, joten lopulta luovutin. Näin siis menetin yhden tärkeän sähköpostiosoitteeni, mutten ollut onneksi ladannut enempiä kuvia Instagramiin, jotka olisivat siis kaikki myös hävinneet. Instagram ei tietenkään ole vastuussa mistään, kuten ilmaispalvelun käyttöehdoissakin sanotaan, ja saa lakkauttaa käyttäjien tilejä ilman ennakkovaroitusta. Tämä on hyvä tiedostaa, sinunkin.


Helsinki
Helsinki montage 15. kesäkuuta oli Intiassa isäinpäivä ja 21. kesäkuuta Suomessa juhannus, jonka kylmyyttä piristi ilouutinen, jonka mukaan maailmankuulun intialaisen näyttelijän Amitabh Bachchanin Bollywood-elokuva Shamitabh kuvattaisiin osittain Suomessa. Elokuvan ensi-iltaa on kaavailtu helmikuulle 2015.
Valitettavasti itse Amitabh Bachchan ei tullut Lontoota lähemmäksi kuvauksiin, mutta ilahduttavinta tässä kuitenkin on se, että Suomi pääsee mukaan Bollywood-elokuvaan, eikä jää pelkäksi kuvanovelliksi indivue-blogiin.

 Bollywoodista puheenollen, kesäkuun twiitteihin mahtui myös yksi elokuva-arvostelu, elokuvalle Shaadi Ke Side-Effects, joka muistutti huumorin avulla avioliiton haittapuolista sekä siitä, kuinka vaikeudet siinä voidaan onnellisesti selättää. Shaadi Ke Side Effects sai Indivuelta kolme tähteä viidestä.
 Kesäkuussa Indivue mainosti myös elokuussa ensi-iltansa saanutta intialaista elokuvaa Mardaani, muttei valitettavasti ole vieläkään päässyt näkemään tuota elokuvaa, Suomessa kun on, joten ei siitä sen enempää.

Twiittailut jatkuvat osoitteessa @indivuetweets.
Rakastavaiset Suomessa ja Intiassa

Rakastavaiset Suomessa ja Intiassa
Tutustu Demo Exhibition -näyttelyyn oheisessa linkissä!

Bollywood-elokuva Happy New Year Suomeen!

Bollywoodista-blogi kertoo, että Deepika Padukonen ja Shahrukh Khanin uutuuselokuva Happy New Year saadaan mahdollisesti Suomeen ensi-iltaan.
Voit edesauttaa elokuvan saapumista Helsinkiin ilmaisemalla sähköpostitse halukkuutesi nähdä tuo elokuva osoitteeseen in@intian.fi, mainostaa blogi.

Happy New Year -trailerin näet oheisesta linkistä.


Juna-asema, Suomi ja Intia

Monikielinen blogi

Suomi on paraikaa Frankfurtin kirjamessujen teemamaa ja kunniavieras.

Tätä juhlistamaan lisäsin tähän enimmälti suomenkieliseen indivue-blogiin Google translate -ominaisuuden, jonka avulla lukija voi kääntää indivue-blogin haluamalleen kielelle, siis vaikkapa saksaksi. Löydät tuon ominaisuuden sivun vasemmasta yläreunasta, ainakin tällä hetkellä -

Koskapa käännösten paikkaansapitävyyttä ei kuitenkaan voi varmistaa, harkitsen vielä, jääkö tuo ominaisuus tähän blogiin pysyvästi. Lukijan kun ei ole helppoa aina kantaa vastuutaan siitä, mitä lukee, tahi tarkistaa tekstin taustoja.

Mutta nyt siis, ainakin Frankfurtin kirjamessujen ajan - indivue, monikielisesti, ole hyvä!
Kevät 2014 Twitterissä

Tweettasin Intian Delhistä maalis-huhtikuun vaiheessa, että siellä oleva intialainen käsityömuseo on todella käymisen arvoinen. Se on myöskin erinomainen paikka tuliaisostoksille. Museon yhteydessä toimivassa siistissä ja tyylikkäässä ravintolassa, jonka ulkoilmaterassia voit nähdä oheisesta tweetistäni, oli erittäin inspiroiva menu, josta löytyi kiehtovia perinteisen intialaisen ruoan kanssa fuusioituneita aterioita, jotka tarjoiltiin tyylikkäinä annoksina pöytään.


Indivue tweettaa Delhistä
Indivue tweettaa Delhistä


Huhtikuun alussa Indivue lensi Euroopan parhaimmaksi palkitun lentoyhtiön koneella ja tuo kokemus oli todella hintansa väärti, kuten tweettasin. Ei mitään moitittavaa. Tästä tweetistä voit nähdä maisemia matkan varrelta. Kohta muuten myös live-tweettaus on lentäessä mahdollista, kun eurooppalaiset lentoyhtiöt ovat alkaneet sallia kännykän pitämisen auki myös lennon aikana.

Indivuen blogigalleriassa pitkään pyörinyt Demo Exhibition sai täydennystä kuudes huhtikuuta, kun paljastin, mitä yhteistä on Intian ja Suomen joukkoliikenteellä - voit nähdä tuon paljastuksen tästä tweetistä.

Huhtikuussa Indivue myös muistutti, kuinka puoli tuntia aurinkoa päivässä ylläpitää terveyttä, kuten YLE:kin uutisoi. Tweettasin myös inspiroivan Iltalehden artikkelin eläköityneestä kehonrakentajasta ja suosittelen yhä lukijoitani vilkaisemaan tuota artikkelia.Indivue tweettaa Goasta
Indivue tweettaa GoastaTweetinpituiset intialaisten elokuvien arvostelut Indivuessa ovat lukijoille tuttuja vuosien varrelta, ja huhti-toukokuussa syyniin pääsivät mm. tuoreet intialaiset elokuvat Kai Po Che , Ek Thi Daayan, Dus Kahaniyaan ja Bhaag Milkha Bhaag .
Bhaag Milkha Bhaag oli muuten elokuva, jota veikkasin esitettäväksi Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla Helsingissä syyskuussa 2014, mutta suuri yllätys olikin, ettei kyseinen festivaali esittänyt tänä vuonna ainuttakaan intialaista elokuvaa. 
Onneksi The Lunchbox pyöri tänä vuonna pitkään Helsinkiläisessä leffateatterissa - sen verran mainio elokuva se oli. Tällä hetkellä The Lunchbox näyttää löytyvän ainakin Anttilan dvd- tai bluray- valikoimasta. Mainioita intialaisia elokuvia näyttää löytyvän myös suomalaiselta nettikirppikseltä.
Sodankylähän ei ole vieläkään kallistanut päätään Intian suuntaan, mutta heltyi tänä vuonna sentään Afrikalle, kuten Indivue re-tweettasi toukokuussa.

Yksi kevään parhaimmista uutisista löytyi myös indivuen twitter-sivulta, nimittäin se, että Suomi on yhä paras paikka maailmassa äideille lapsineen, kuten oheisessa linkissä uutisoitu tutkimus osoitti.
Ristiriitaisia tutkimuksia löytyi kevään uutisista myös, kun WHO ja Intia kommentoivat Intian suurkaupunkien ilman laatua. Asiasta tarkemmin oheisissa linkeissä.

16. toukokuuta Indivuella oli ilo tweetata linkki uutisvideoon, jonkalaisia haluaisimme varmasti nähdä enemmänkin. Kyseisen videon hengenpelastajasta helsinkiläisellä metroradalla löydät oheisesta linkistä.
23. päivä upea hengenpelastaja löytyi puolestaan Kiinasta - ks. oheinen linkki.

Oletko muuten koskaan miettinyt, miksi aina uutisoidaan siitä, montako ihmistä kuoli ja missäpäin maailmaa ja kenenkä toimesta?
Entä jos uutiset vaihtaisivatkin näkökulmansa siihen, montako ihmistä pelastui, miten se tapahtui ja kenenkä toimesta?

16. toukokuuta saimme myös lukea toisen ilouutisen, nimittäin että dosia on vihdoin saatavilla Helsingissä. 
En kuitenkaan ole valitettavasti ehtinyt käymään kyseisessä Omnam-ravintolassa maistamassa heidän dosiaan, koska blogibudjettini ja aikatauluni eivät ole antaneet myöten.

Maailma Kylässä -festivaaleilla Helsingissä ehdin kuitenkin käydä tänä keväänä, ja tästä löytyy kuvallinen tweetti oheisessa linkissä.


Indivue tweettaa Chennaista
Indivue tweettaa Chennaista

Alkuvuosi Goassa ja Indivuen tweetit

Indivue on tweetannut enemmän tai vähemmän aktiivisesti reilun vuoden verran, kuten mainostin aiemmin, ja indivuen tweetit löytyvät tunnuksen @indivuecom alta. Koskapa tweetit ovat enimmäkseen englanniksi, on hyvä hieman suomentaa blogilukijoilleni alkuvuoden tapahtumia.

Tämän vuoden 2014 alussa Indivue matkusti siis Intiassa ristiin rastiin lännestä itään ja takaisin, Goasta Chennaihin, kulkuneuvonaan juna, tarkemminottaen Chennai Express, jonka niminen Bollywood-elokuvakin nähtiin myös Suomessa vuonna 2013.
Elokuvan arvostelun Indivuessa voit lukea oheisesta linkistä Chennai Express - Bollywood ensi-ilta Suomessa.
Arvostelematta kuitenkaan pitkiä raskaita junamatkoja itse Chennai Expressillä sen kummemmin, totean vain, etteivät ne ihan heti houkuttele uudestaan. Luksusjunamatkoista Intiassa haaveilen toki.

Tammikuinen Intian Republic Day tuli sitten vietettyä Intian itä-rannikolla Chennaissa, mistä oheinen tweetti. Tuon päivän aattoiltana sain tuta, miksi yleisesti kehotetaan olemaan varuillaan juhlapäivien aattoina, kun alkoholin ja ties minkä muun päihteen alainen kerjäävä transu hyökkäsi kadulla vastaantullessaan yhtäkkiä ja varoittamatta länsimaisen naisen päälle, kun ei saanut naiselta rahaa. Välikohtauksesta selvittiin melkein vahingoittumatta, mutta järkytys ja tyrmistys olivat suuria, sillä Intia on aina muutoin kohdellut matkustajaansa verrattain hyvin.
Vastaavien tapauksien varalta lienee varoituksen sana kuitenkin paikallaan, ettei siis välttämättä ole hyvä naisen matkustaa yksin edes Intian Chennaissa, ainakaan pimeään ilta-aikaan, vaikka Chennai muutoin onkin asiallinen ja siisti kaupunki.

Intian Chennain ravintolamaailmaahan on hehkutettu Indivuen blogissa aiemminkin, ja koska sieltä löytyvä Saravana Bhavan lienee yksi maailman parhaimmista ravintolaketjuravintoloista, jaksoin ja jaksan yhä ihmetellä, miksei Saravana Bhavan -ravintolaa löydy Suomesta ja Helsingistä.Ruokia Goasta
Ruokia Goasta


Helmikuussa tuli muutama auringonlasku ja meritähti twiitattua Goasta, niinkuin myös kaunis auringonlasku ystävänpäivänä, unohtamatta kuitenkaan norsuja, Intiassa kun oltiin, taikka Goan kaunista luontoa sisämaassa, kauempana aurinkorannoista.
Goan uuden lentokentän aukeamista mainostettiin helmikuussa myös Indivuen tweetillä samoin kuin Viva Carnevalia, mutta muutoin helmikuun twiittien teemana oli lähinnä susegado.

Maaliskuu alkoi Goassa tuulisesti, ja kun ensimmäisenä päivänä rannalla tuuli paljon, sain idean, joka tallentui digitaaliseksi luonnokseksi - näet kuvan lentohiekasta tästä linkistä.

Maaliskuun toisena päivänä tweettasin Goasta, kun äidit lapsineen istuivat kadun reunalla ja odottivat Viva Carneval -karnevaalikulkueen tuloa. Karvevaaliyleisöä näet tässä linkissä ja itse karnevaalikulkuetta näet tässä tweetissä. Kuvien taso ei valitettavasti ole kummoinen, koska tweettasin aika vaatimattomalla kamerapuhelimella.

Maaliskuun alussa sain tiedoksi, että Helsingin elokuvateattereihin oli tulossa ensi-ilta elokuva Bollywoodista, Shaadi Ke Side Effects, joka oli jatko-osa hauskalle elokuvalle Pyaar Ke Side Effects,
eli rakkauden sivuvaikutuksista avioliiton sivuvaikutuksiin.
Elokuva tuli juuri sopivasti piristämään Helsinkiä tämän uskomattoman järkyttävän YLEN uutistweetin jälkeen.

8.3.2014 olikin sitten virallinen Naistenpäivä, ja se sujui rauhallisesti Intian Goassa, mistä myöskin tweettasin.Palmuja Goasta
Palmuja Goasta


Hieman myöhemmin maaliskuussa mainitsin intialaisen muotilehden ravintolasuosituksista Pohjois-Goaan sekä Etelä-Goaan, sekä kuvatunnelmia Anjunan kuuluisalta kirpputorilta ja Anjunan rannalta vuodelta 2014. Seuraavan linkin kuvasta voit nähdä, millaisia ihania hippimekkoja Anjunasta voit löytää.
Samaan aikaanhan tuon Anjunareissun kanssa oli Mumbaissa Lakmé Fashion Week, jota myös Indivue mainosti re-tweetillään, jonka kuvassa nähtiin Wendell Rodricks, joka on tunnettu ja maineikas muotisuunnittelija Goasta.

Maaliskuun puolessa välissä bongasin Intian Goasta muutaman muuttolinnun, joita kesäisin aina Suomessa kuunnellaan, ja twiittasinkin tästä asiasta koti-Suomeen, että kesä ja muuttolinnut olivat sinne tulossa.

Myös muutama uusi ranta Goasta ehti valloittaa minut alkuvuodesta, kuten tweettasin, ja tulenkin kertomaan niistä tarkemmin myöhemmin erillisellä blogiartikkelilla, mutta seuraavasta linkistä voit kuitenkin jo löytää suurimman osan Goan rannoista, jos mietit matkustamista sinne ja kaipaat asiasta lisätietoa.

Holia, värien juhlaa, vietettiin Intiassa 17. maaliskuuta ja kymmenen päivää siitä myöhemmin alkoi meno Goassa hiljentyä, kun turistikausi päättyi. Kuumuudesta huolimatta Indivue kuitenkin piti maaliskuisesta Goasta, mikä selviää myös seuraavasta tweetistä.

Maaliskuun loppu oli Indivuella lähinnä kuvallista fiilistelyä budjettikameralla, mistä pari tunnelmapalaa ohessa.
Se, millaiset olivatkaan sitten lähtötunnelmat Goan uudella lentokentällä, selviää oheisesta tweetistä!Pintoja Goasta
Pintoja Goasta


Bogmalo Beach, Goa, Intia

Bogmalo Beach, Goa, Intia
Bogmalo Beach, Goa, Intia
Bogmalo Beach on pienehkö syrjäinen ranta kahden merenrantakukkulan välissä lähellä Vasco da Gaman kaupunkia keskellä Intian Goan merenrantaviivaa.

Verrattain rauhallisella Bogmalo Beach:in rannalla sijaitsee yksi viiden tähden hotelli, jonka näet oheisesta kuvasta, sekä parisen ravintolaa ja muutama itsenäisen liikkeenharjoittajan pystyttämä koju ainakin turismikauden aikaan talvisin.

Lue lisää Goan muista uimarannoista indivuen blogiartikkeleista Kaikki Goan rannat, johon pääset seuraamalla oheista linkkiä.

Japanese Garden beach Intian Goassa

Japanese Garden beach, Goa, Intia
Japanese Garden beach, Goa, Intia
 Japanese Garden beach on kaunis ja pieni syrjäinen ranta Intian Goassa.
Se sijaitsee lähellä Vasco Da Gaman kaupunkia, keskellä Goan rantaviivaa ja paikallista asutusta, muttei ole helposti löydettävissä.

Kyseiselle rannalle, jolla voit nähdä muutaman turistin ja paikallisen asukkaan, sekä vuohia, Fortaleza Santa Catarina -linnakkeen raunioita että hindutemppelin, johtavat jyrkät portaat alas korkean kukkulan laelta. Kukkulalta puolestaan avautuvat huimaavat näkymät kauas Arabian merelle.
Suosittelen näkymää.

Muut Goan rannat löydät INDIVUEn blogiartikkelista Kaikki Goan rannat.


Katso myös Matkaopus Goaan, joka on matkaoppaasi Goalle.