Oikea tapa syödä hedelmiä
Vaikka hedelmät Suomessa ovat luonnossa harvinaisia omenia lukuunottamatta,
voivat ne kuitenkin olla terveydelle hyödyllisiä syödä päivittäin.
Hedelmien syömiseen on olemassa muutama nyrkkisääntö:
Syö hedelmät aamulla tyhjään vatsaan, nautittuasi ensin lasillisen vettä.
Pidä vähintään puolen tunnin tauko hedelmien syönnin ja muiden aterioiden välillä,
sillä lyhyempi tauko voi häiritä ruoansulatustasi.
Ideaali tauko olisi syödä hedelmiä tunti ennen ateriaa tai kaksi tuntia aterian jälkeen.
Voit yhdistää hedelmiä jugurtin ja suolan kanssa, jos sinulla ei ole ruoansulatusongelmia.
Ananaksen, appelsiinin, melonin ja granaattiomenan kaltaisia hedelmiä voit yhdistää salaattien kanssa.
Kuivahedelmiä ja marjoja voi syödä ongelmitta aamiaismurojen kanssa.
Banaani ja papaija säilyvät kesähelteillä syömiskelpoisena 3-4 päivää, päärynä 5-6 päivää ja omena viikon verran.
Muut kypsät hedelmät säilyvät jääkaapissa syömiskelpoisina keskimäärin kolme päivää.
Lähde mm. Times of India