Goan kaikki uimarannat ja rantalinnakkeetQuerim Beach, Goa, Intia
Querim Beach, Goa, Intia

Pohjois-Goassa Intiassa, Goan ja Maharastran osavaltioiden rajalla, sijaitsee korkea kukkula, jonka laelle on rakennettu Tiracol Fort –niminen linnoitus.  Tällä samaisella kukkulalla sanotaan sijaitsevan myös  hyväntasoisen hotellin. 
Pieni, matala ja kapea joki erottaa kyseisen kukkulan Querimin rannasta, joka on pohjoisin Goan uimarannoista. Querim Beachilla näkyi vain pari pientä beachshackia ainakin muutama vuosi sitten, eikä siellä ollut liikennettä juuri lainkaan. 

Querim Beach, tai Kerim Beach, kuten nimeä näkee myös kirjoitettavan, on ylimmäisin tämän artikkelin kuvista. Sitä seuraava ranta lähdettäessä alaspäin kohti etelää on Arambolin ranta, joka on tunnettu erityisesti länsimaisten hippien asuttamana turistirantana ja jonka palvelut eivät ole kummoiset, mutta vaatimattomalle hipille sopivat. Rannalta löytyy runsaasti rantashackeja, musiikkia, rantapallottelua, jonglöörausta ja peace-henkeä.

Arambol Beachia seuraa Mandrem Beach, joka on tunnettu erityisesti kilpikonnien pesimäalueena. Jo tämän vuoksi on aiheellisia melurajoituksia asetettu turistien lomailulle – siellä ei siis esiinny kovaäänistä musiikkia öisin.

Mandrem Beachia seuraa kaunis ja rauhallinen Ashvem Beach, jota puolestaan seuraa Morjim Beach, josta on rauhallisuus kaukana, mikäli kuulopuheisiin on uskominen. Morjim Beachilla järjestetään paljon bileitä ja rantaa kuulee kutsuttavan myös pikku Moskovaksi sen vuoksi, että venäläiset turistit ovat valloittaneet kyseisen rannan.
Morjimin rannan ja Vagatorin rannan välissä sijaitsee korkea kukkula, jonka päällä sijaitsee Fort Chapora niminen linnake. Tämä Chaporan linnake on Goan aikoinaan valloittaneiden portugalilaisten aikaansaannoksia. 

Little Vagator Beach, Goa, Intia
Little Vagator Beach, Goa, Intia


Little Vagator Beach on pieni kalliokivien eristämä rauhallinen ranta ennen suurta ja jylhää Vagatorin rantaa, jonka jälkeen eteläänpäin mentäessä, kukkulan toisella puolella, sijaitsee Anjunan ranta. Kyseinen Anjunan ranta on se virallinen Anjuna Beach, jolle bussit Mapusan kylästä kulkevat. Anjunan ranta ei sovellu uimiseen, mutta varpaiden kasteluun kyllä. Siellä sijaitsee myös legendaarinen rantabaari.

Anjuna Flea Market Beach, Goa, Intia
Anjuna Flea Market Beach, Goa, Intia


Anjunan rantaa seuraa  Anjuna Flea Market Beach, joka on paljolti kivikkoinen ranta ja usean beachshackin koristelema ainakin turistikauden aikaan. Eritoten keskiviikkoisin, kun virallinen Anjuna Flea Market järjestetään, käy rannalla kuhina, mutta muina viikonpäivinä on tällä kuuluisalla hippirannalla leppoisampaa. Mitä taasen Goa trancen tai loungemusiikin tahdittaman upean auringonlaskun jälkeen ja pimeän tultua tuolla kyseisellä rannalla tapahtuu, sitä en tiedä, enkä tiedä tietävätkö kaikki lainvalvojatkaan, sillä surullisiakin tarinoita ja sekoiluja on joskus kuultu.


Baga Beach, Goa, Intia
Baga Beach, Goa, Intia


Anjunasta eteläänpäin mentäessä, suuren kukkulan takana, sijaitsee Pohjois-Goan bilemekka, Baga Beach, johon talveksi rakentuu monta mainiota rantashackia vieri viereen. Lisäksi sisempänä rannasta sijaitsevat kuuluisat goalaiset tanssiravintolat Mambo’s ja Tito’s, jotka lienevät auki ympäri vuoden. 
Bagasta seuraavana sijaitsee Calangute Beach, joka on Goan rantojen kuningas ja jossa kuhinaa ja ihmisiä riittää ympäri vuoden enemmän tai vähemmän. Calangutea seuraa kahta edeltävää rantaa rauhallisempi Candolim Beach, jossa mm. järjestetään tätänykyä joulukuisin kolmipäiväinen SunBurn Goa -festival
Candolimin jälkeen, viimeisenä rantana ennen Fort Aquadan linnaketta, sijaitsee Sinquerim Beach, jossa viihtyvät etupäässä rikkaammat turistit. Fort Aquadan toisella puolella on myös pienen pieni privaatti ranta, joka kuulunee paikalliselle neljän tai viiden tähden hotellille.


Rannat Candolimista Bagaan, Intian Pohjois-Goassa
Rannat Candolimista Bagaan, Intian Pohjois-Goassa


Coco Beach on pieni ja suurelle osalle turisteja tuntematon, eritoten paikallisten kalastajien kansoittama ranta matkan varrella Candolimista Goan pääkaupunkiin Panjimiin. Luksyyritelttamajoitusta siellä on kyllä turisteillekin ollut tarjolla ainakin muutama vuosi sitten.
Panjimissa sijaitseva Caranzalemin ranta soveltuu joenvarsikävelyyn kohti Miramar Beachia, joka puolestaan on eritoten paikallisten kaupunkilaisten suosima ranta ilman beachshackeja. Lasten leikkipuisto sieltä kyllä löytyy. Panjimissa, lähempänä Dona Paulaa, Mandovijoen varrella, järjestetään vuosittain International Film Festival of India, IFFI. Mandovijoen rantaviiva päättyy Dona Paula Beachiin, ja tuo ranta on saanut nimensä siellä sijaitsevasta nähtävyydestä, Dona Paulan patsaasta.
Bambolim Beach, Vainguinim Beach ja Siridao Beach, sekä jokunen muu pienempi ranta reunustavat myös Panjimia, ja näistä rannoista mm. Bambolim Beachilla sijaitsee kalliita hotelleja, joihin myös Bollywood-tähdet majoittuvat.

Panjimin jälkeen, keskelle Goaa, sijoittuu Vasco Da Gaman kaupunki, jota lähellä Goan Dabolimin lentokenttä on. Suht lähellä lentokenttää sijaitsee myös Bogmalo Beach, joka on kompakti kukkuloiden eristämä ranta, jolle on rakennettu pari beachshackia sekä viiden tähden hotelli.
Myös Vasco Da Gaman liepeillä, hieman piilossa tosin, sijaitsee Japanese Garden Beach, joka ei ole niinkään turistiranta, mutta korkean kukkulan tarjoaman upean näkymän vuoksi se on kyllä käymisen arvoinen.


Hollant Beach, Goa, Intia
Hollant Beach, Goa, Intia


Etelä-Goan pitkän uimarantaviivan aloittaa Hollant Beach, jota seuraavat Velsao Beach ja Cansaulim Beach. Nuo rannat ovat pääosin paikallisten kalastajien käytössä sekä erinäisten luksushotellien ja niiden asiakkaiden. Kyseisiä rantoja seuraavaa kaunista Arossim Beachia käyttävät esimerkiksi pääosin luksushotelli Park Hyattin asiakkaat.

Arossimin rantaa seuraavaa Utorda Beachia sekä sitä seuravaa Majorda Beachia seuraa eteläänpäin mentäessä Betalbatim Beach, jossa on muutama kohtuullisen hyvätasoinen beachshack sekä paljon venäjänkielisiä opasteita turisteille. Betalbatim Beachia seuraa Colva Beach, joka on etelä-Goan pääranta. Siellä viihtyvät eritoten intialaiset turistit, perheet, ja Colvan rannalle on järjestetty paljon oheisohjelmaa turisteille, kuten vesimoottoriurheilua, kaupustelua, ravintoloita sun muuta. 
Colva Beachilta on suora bussiyhteys mm. Etelä-Goan pääkaupunkiin Margaoon.


Colva Beach, Goa, Intia
Colva Beach, Goa, Intia


Colva Beachilta Etelä-Goan rantaviiva jatkuu pienen Sernabatim Beachin kautta Benaulim Beachille, joka turistikautena muuttuu ennen niin vaatimattoman rauhallisesta rannasta nykyisen vilkkaaksi ja usean beachshackin  varaamaksi uimarannaksi, jota kuitenkin uskaltaa vielä jopa lapsiperheille suositella. 
Benaulim Beachia seuraa kaunis ja hiljainen Varca Beach, jonka jälkeen tulevat yhtä lailla hiljaiset Zalor Beach ja Fatrade Beach, joista jälkimmäisessä ei ole yhtään beach shackia edes talvellakaan, koska alue kuuluu armeijalle. Näitä seuraavalla Cavelossim Beachilla sijaitsee jälleen rikkaamman luokan makuun rakennetut useat rantaravintolat, sekä myös kuuluisa Leela-hotelli ja sen vartioitu ranta, jossa myös Bollywoodtähtien tiedetään viihtyvän.


Cavelossim Beach, Goa, Intia
Cavelossim Beach, Goa, Intia


Viimeisenä, ennen korkeita vehreitä kukkuloita ja paikallisten kalastajien joenpoukamaa, sijaitsee hiljainen Mobor Beach, jolla yksi tai kaksi vaatimatonta rantaravintolaa on ainakin joskus seissyt. Alue sopii mainiosti hälinää kaihtaville. Jotkut kartat nimeävät näille main myös Betul Beachin ja Canaguinim Beachin. Nuo rannat ovat lähinnä paikallista kalastuselinkeinoa varten.

Näkymiltään ja maisemiltaan upea, maantieteellisesti hieman eristyksissä oleva korkean kukkulan laella sijaitseva nähtävyys Cabo De Rama Fort erottaa Goan viimeisen, eteläisimmän rantasuikaleen Moborista. 
Tällä Goan eteläisimmällä rantaviivalla sijaitsee järjestyksessä ensiksi Cola Beach, joka on pieni, mutta upea ranta, valitettavan vaikeiden kulkuyhteyksien päässä.

Cola Beachia seuraa kaunis ja rauhallinen Agonda Beach, jossa on tarjolla myös majoitusta hyväntasoisissa bambumajoissa. Agonda Beach on paljon rauhallisempi kuin sitä seuraava  Etelä-Goan turistimekka Palolem Beach, joka turistikautena on täynnänsä ohjelmaa, rantarakennuksia, myyntikojuja sekä länsimaisia turisteja.


Palolem Beach, Goa, Intia
Palolem Beach, Goa, Intia


Palolemia seuraavat pienet ja rauhalliset rannat Colomb Beach, Patnem Beach, Raj Baga Beach ja Talpona Beach sekä viimeisenä kilpikonnille rauhoitettu  kaunis Galgibaga BeachKyseisillä rannoilla ravintola tai majoitus löytyy ainakin Colomb Beachilta ja Patnem Beachilta turistikautena. Muutoin nuo rannat tarjoavat Goan luontoa kauneimmillaan ja rauhallisimmillaan. Kukkulan jälkeen, ennen Goan ja Karnatakan osavaltion rajaa, sijaitsee vielä Polem Beach, jota harvemmin mainostetaan.Nämä olivat siis kaikki Goan rannat ja rantalinnakkeet Pohjois-Goasta Etelä-Goaan.
Omasta mielestäni Goan rannat ovat parhaimmillaan ja kauneimmillaan auringon nousu- ja laskuhetkinä, sekä iltaisin täydenkuun aikaan.

Tässä artikkelissa esiintyvät paikannimet toimivat linkkeinä ja tarjoavat lisätietoa kohteistaan, ja niihin kannattaa  ehdottomasti tutustua. 
Löydät myös lisää kuvia Goan rannoista oheisesta linkistä sekä videon Etelä-Goan rannoista täältä!


Indivuen Matkaopus Goaan on matkaoppaiden edelläkävijä ja uniikki opas Goan matkalle - tutustu myös siihen!

Kommentit