Ayurveda – Kasvisruokien keittokirja ja vahva dahl

Seuraavan reseptin löysin aikoinaan Cecilia Kjerrulfin Ayurveda – Kasvisruokien keittokirja:sta. Kyseinen alunperin vuonna 1999 kirjoitettu teos oli ruotsinkieliseltä nimeltään Ayurvedisk vegetarisk kokbok.
Muistan yhä elävästi sen miellyttävän hyvänolon tunteen, jonka tämän ruoan syöminen aiheutti,
ja siksi kirjoitin tämän vahvan dahl-reseptin ylös. Kehotan kokeilemaan!

Ayurvedinen Vahva Dahl

Liota desi mungopapuja kahdeksan tuntia ja keitä niitä puolisen tuntia.

Kun pavut ovat kiehuneet kymmenisen minuuttia, lisää joukkoon paloiteltu tomaatti.
Lämmitä ghee, puhdistettu voi, toisessa kattilassa
ja paista siinä minuutin verran puoli teelusikallista kurkumaa, kuminaa sekä jauhettua sarviapilaa,
ja kaada mausteseos valmiin dahlin sekaan. Lisää vielä joukkoon viisi lusikallista ranskankermaa.

Löydät suomentamani listan intialaisista mausteista oheisesta linkistä!

Lue lisää ayurvedasta täällä ja lisää ruokia ja reseptejä erityisesti Intiasta löydät oheisesta linkistä!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *