Ehkä muistanet, kuinka joskus aiemmin blogissani korjasin asiavirheen, jonka huomasin esiintyvän Eläinoikeusyhdistys Fauna ry:n toimittamassa ja viime vuonna ilmestyneessä kirjassa Vegaanin uusi keittokirja (kust. LIKE). Siinä kun oli intialaisena pidettyyn reseptiin ilmestynyt kasvisliemikuutio, vaikka todellisuudessa ei intialaisessa ruoassa moisia kuutioita esiinny. Intialaisessa ruoassa kun on ainoastaan aitoja mausteita ja maustesekoituksia, masaloita.
Testasin tuossa muutamaa reseptiä kyseisestä Vegaanin uudesta keittokirjasta, ja kuten aiemmassakin Vegaanin Keittokirjassa, osa resepteistä oli mainioita ja osa pohjanoteerauksia. Mistäköhän moinen vaihtelu mahtaa johtua – keittotaidoistaniko?
Oli miten oli, oheisessa kuvassa voit nähdä yhden aterioista, jonka valmistin suoraan Vegaanin uudesta keittokirjasta löytyneellä reseptillä, ja jonka voisin myös tehdä toistekin, sillä sen verran mainio se Palak Tofu oli. Tekisin aterian ehkä kuitenkin kotijuustolla tofun sijasta:
Tänään oli Hesarin sivuilla uutinen,
jonka mukaan suomalaiset syövät lihaa moninkertaisesti liikaa ja syöpäjärjestöt varoittavat ihmisiä runsaan lihansyönnin ja syövän yhteydestä.
Taas yksi hyvä syy lisää vähentää lihansyöntiä sen lisäksi,
että oma olo paranee, nälänhätä maailmassa poistuu ja ilmastonmuutos hidastuu!
Helsingin Kirjamessujen vuoden 2022 ohjelma julkaistiin tasan kuukausi ennen messujen alkua, niinkuin on ollut tapana – Lue lisää! #kirjamessut #kirja #kirjailija